Buletin de presă IPJ

Trei infracțiuni constatate în urma unui eveniment rutier

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Serviciului Rutier au fost solicitați să intervină la un accident rutier în localitatea Sâniacob, pe Drumul Comunal 27A.

La locul evenimentului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 51 de ani, din Florești, județul Cluj, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil în timp ce se afla într-o remorcă tractată de un tractor. A fost identificat și șoferul, un bărbat de 41 de ani, din localitate.

În urma accidentului a rezultat rănirea bărbatului de 51 de ani, acesta necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportat la spital.

Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul  fiind negativ. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere și remorca tractată nu este înmatriculată sau înregistrată.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Depistat în flagrant delict sub influența drogurilor

La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au interceptat și oprit în trafic, pe raza municipiului Bistrița, un autoturism.

A fost identificat șoferul acestuia, un bărbat de 31 de ani, din Șintereag.

În sprijin a fost solicitat și un echipaj din cadrul Biroului Rutier care a procedat la testarea cu aparatul DrugTest5000 a bărbatului, rezultatul fiind pozitiv la consumul de metamfetamină și canabis.

Conducătorul autoturismului a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Dosar penal pentru un șofer de 47 de ani

La data de 15 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat pe Drumul Național 17, în Susenii Bârgăului, un conducător auto sub influența alcoolului.

Șoferul, un bărbat de 47 de ani, din Vatra Dornei, județul Suceava, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0.76 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.