Buletin de presă IPJ

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud

În perioada de 23-24 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și silvicultori, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud. În total, în cele 2 zile, au fost efectuate peste 85 de acțiuni și controale în trafic.

Astfel, în perioada menționată, au fost efectuate controale la 10 depozite și instalații de prelucrare a materialului lemnos, pe Valea Bârgăului și Valea Someșului. Totodată, pe raza întregului județ, au fost efectuate controale în trafic, fiind verificate 132 de mijloace de transport de material lemnos.

În cadrul acțiunilor desfășurate, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 59,15 metri cubi de material lemnos, fără documente legale, în valoare de 12.933,06 lei.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 47.225 lei. Din totalul acestora, 17 sancțiuni, în cuantum de 31.000 de lei, au fost aplicate pentru abateri la regimul silvic, 103 sancțiuni în cuantum de 15.825 de lei au fost aplicate pentru nereguli la regimul rutier, restul fiind la alte acte normative în vigoare. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus măsura reținerii permisului de conducere față de doi conducători auto și reținerea unui certificat de înmatriculare al unui autoturism.

La activități au participat peste 110 de polițiști, jandarmi și specialiști silvici.

Condamnat la 2 ani de închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița.

Mandatul a fost emis la data de 24 martie a.c., împotriva unui bărbat de 51 de ani, din Bistrița, condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere unui vehicul sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost dus în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Arestat la domiciliu, nu a respectat obligațiile impuse și a fost reținut de polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare

La data de 24 martie a.c., polițiștii  din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Ordine Publică au constatat faptul că un bărbat de 35 de ani, din Slătinița, cercetat pentru comiterea mai multor furturi și care se afla în arest la domiciliu, nu respectă obligațiile impuse. Fiind verificat, s-a constatat faptul că acesta nu se află la domiciliu.

Polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare au preluat verificările și l-au depistat, în scurt timp, în incinta unui local public, pe raza municipiului Bistrița. Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul avea obligația de a se prezenta la Judecătoria Bistrița, însă nu a respectat itinerarul și condițiile de deplasare de la domiciliu la sediul instanței.

În urma celor constatate, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de evadare și au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 35 de ani.

Bărbatul se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.