Buletin de presă IPJ

Tânăr reținut după o depistare în flagrant delict

La data de 29 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au oprit pentru control pe Drumul Național 17, un autoturism.

La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din Căianu Mic. Din verificările polițiștilor a rezultat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Totodată, în urma testării cu aparatul Drager DrugTest 5000, a rezultat faptul că tânărul se află sub influența substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv cu privire la substanța canabis.

Șoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au luat măsura reținerii tânărului pentru o perioadă de 24 ore.

Acesta a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Bărbat din Dumitra, depistat în flagrant delict conducând sub influența alcoolului

La data de 29 martie a.c., după ora 23.00,  polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit în trafic pentru control, în Dumitra, un autoturism.

A fost identificat șoferul autoturismului, un bărbat de 43 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului, a rezultat faptul că acesta se află sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 1,02 mg/L alcool pur in aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud cu privire la infracțiunile de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiuni pe linie rutieră și silvică, pe raza Secției 4 Poliție Rurală Beclean

Ieri, 29 martie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean și cei ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean au acționat pe linia combaterii încălcărilor normelor rutiere de către șoferi și pietoni cât și pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul unor defecțiuni tehnice. De asemenea, activitățile au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor și contravențiilor la regimul silvic.

Au fost astfel efectuate controale și verificări în trafic alături de reprezentanți ai Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud, pe Drumurile Naționale 17 și 17C, precum și pe Drumurile Județene 172A și 172F.

Prin controalele efectuate s-a urmărit prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul unor defecţiuni tehnice. Astfel, au fost oprite și verificate 142 de autovehicule și legitimate 160 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, în valoare de 6000 de lei, iar pentru neregulile și defecțiunile constatate la autovehiculele oprite, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.