Buletin de presă IPJ

Polițiștii Secției 6 au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 20 de ani, din Coșbuc, pe care îl cercetează pentru infracțiuni la regimul rutier. În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă

În această dimineață, în jurul orei 03.00, pe DN 17C, în localitatea Telciu, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier,  polițiștii Secției  6 Poliție Rurală Năsăud au efectuat semnale regulamentare de oprire în trafic, pentru control, unui autoturism. Șoferul acestuia și-a continuat deplasarea, fiind urmărit de echipajul de poliție aproximativ 4 km. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se într-un șanț.

Polițiștii l-au identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani, din Coșbuc, iar în urma verificărilor efectuate, au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, au stabilit faptul că autoturismul este radiat, iar plăcuțele pe care le avea aplicate aparțin altui autoturism.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Secția 6 Poliție Rurală Năsăud sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis și conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere, este infracțiune!

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe un tânăr de 21 de ani, din Sângeorz-Băi,  în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea tânărul aparține unui alt tânăr de 22 de ani, din Sângeorz-Băi care se afla în autoturism în moment în care a fost oprit în trafic și care i-ar fi încredințat autoturismul cunoscând faptul că acesta nu deține permis de conducere.

Tânărul de 21 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.  Cercetările continuă de Biroul Rutier, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Vă reamintim:

Art. 335. –   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Băut la volan

La data de 22 iulie a.c., ora 00.12, polițiștii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 43 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 173, Valea Jelnei, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Biroul Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.