Buletin de presă IPJ

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii de la Investigații Criminale

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, la data de 9 aprilie a.c.

Mandatul a fost emis împotriva unui bărbat de 30 de ani, din Budacu de Jos, condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Cel în cauză a fost dus de polițiști în penitenciarul Bistrița.

Depistat în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism și se afla sub influența unor substanțe psihoactive

La data de 12 aprilie a.c., în urma activităților de monitorizarea a traficului rutier în Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe o stradă din municipiu.

La volan a fost identificat un bărbat de 38 de ani, din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței canabis. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Nereguli contravenționale și penale constatate în trafic, de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi

Ieri, 12 aprilie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, aflați în serviciul de patrulare pe raza de competență, au obsevat în trafic și au oprit pentru control un ansamblul de vehicule, format dintr-un autoturism de teren și o remorcă. Autovehiculul circula pe Drumul Județean 172 D, prin localitatea Lunca Ilvei, iar la volan a fost identificat un bărbat de 53 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în partea din față, autoturismul condus de bărbat avea montată o plăcuță de înmatriculare care aparține altui autoturism. Totodată, autoturismul oprit pentru control nu figurează ca fiind înmatriculat pe teritoriul României.

În urma neregulilor de natură penală constatate, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, s-a constatat că remorca tractată are inspecția tehnică expirată din anul 2018, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, iar certificatul de înmatriculare al remorcii a fost retras.