Buletin de presă IPJ

Pistol neletal supus autorizării descoperit în municipiul Bistrița – Bărbat reținut

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au depistat în flagrant delict un bărbat de 72 de ani, din Bistrița, în timp ce deținea în autoturism un pistol neletal supus autorizării.

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-a constatat faptul că la data de 25 aprilie a.c., bărbatul ar fi introdus fără drept pe teritoriul României un pistol neletal supus autorizării, confecționat industrial, special construit pentru a produce zgomot și 73 de cartușe de 9mm cu efect sonor cât și 2 articole pirotehnice din categoria 2.

În continuarea cercetărilor arma neletală împreună cu muniția și articolele pirotehnice au fost ridicate, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și desfășurarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus măsura reținerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Update Șofer depistat în flagrant delict conducând fără permis și sub influența alcoolului : https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/stire-de-presa-27-aprilie-2022

În urma probatoriului administrat, magistrații Judecătoriei Bistrița au admis cererea de arestare preventivă a bărbatului de 46 de ani, din Caila, depistat în flagrant delict la data de 26 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului și fără drept.

Șoferul a fost introdus în Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Bistrița.

Update Alcoolul și urmările lui : https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-26-aprilie-2022

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, în urma activităților de cercetare penală și a probatoriului administrat în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație și conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu numere false au dispus reținerea unui tânăr de 27 de ani din comuna Sânmărtin, județul Cluj.

Șoferul a fost introdus în Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ordine de protecție provizorii emise de polițiști

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au fost semnalați de o femeie de 45 de ani, din Șieu Sfântu, cu privire la faptul că la data de 26 aprilie a.c., a fost victima infracțiunii de violență în familie.

Din primele informații s-a constatat faptul că soțul femeii, un bărbat de 55 de ani, pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat-o fizic în timp ce se aflau la locuința comună.

Polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie, constatându-se totodată oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

***

La aceeași dată, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au fost semnalați de o femeie de 31 de ani, din Spermezeu, cu privire la faptul că a fost amenințată cu acte de violență de către soțul acesteia, un bărbat de 35 de ani.

Întrucât amenințările i-au creat o stare de temere femeii s-a constatat oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

Totodată, polițiștii desfășoară activități de documentare a faptei în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de amenințare.

Depistat sub influența alcoolului în urma unui accident rutier

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier al Poliției orașului Năsăud au fost direcționați spre locul producerii unui accident de circulație între Rebrișoara și Năsăud.

Din prime date, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din Rebrișoara, în timp ce se deplasa pe direcția Rebrișoara înspre Năsăud a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Gersa I.

În urma coliziunii dintre cele două autoturisme, cei doi șoferi cât și un pasager din autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani, au fost răniți, fără însă a se impune transportul acestora la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii ajunși la locul evenimentului au dispus testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, fiind astfel constatat faptul că șoferul de 26 de ani din Rebrișoara, se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat de aparatul etilotest fiind de 0.71 mg/L alcool pur în aerul expirat. Rezultatul testării alcoolscopice fiind negative în cazul șoferului din Gersa I.

În consecință, șoferul de 26 de ani a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Năsăud, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.