Buletin de presă IPJ

Dosare penale în cazul mai multor șoferi depistați în flagrant delict de polițiștii bistrițeni

La data de 5 mai a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Drumul Sigmirului din municipiu.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din Vișeul de Sus, județul Maramureș.

În urma verificărilor polițiștilor a fost constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, suspendat.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași data, un alt echipaj de poliție din cadrul Biroului de Ordine și Siguranță Publică a identificat și oprit în trafic un autoturism cu numere de circulație provizorie. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din Dorolea.

În urma verificării documentelor autoturismului, polițiștii au constatat faptul că înmatricularea provizorie a autoturismului este expirată din luna martie a.c..

Totodată, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier l-a testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,19 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Astfel, față de tânăr a fost luat măsura sancționării contravenționale conform prevederilor OUG 195/2002.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 5 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în flagrant delict, un motociclist fără permis.

Tânărul de 26 de ani, din localitate a fost surpins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă pe Drumul Județean 172G, în localitatea Budacu de Jos, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Cercetările sunt continuate de polițiști cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 6 mai a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 172G.

În localitatea Dorolea, polițiștii au identificat un șofer de 21 de ni, din Valea Poenii, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că o tânără de 21 de ani, din Dorolea i-ar fi încredințat autoturismul șoferului cu toate că ar fi știut că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea vehiculului unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere.

Acțiune în trafic a polițiștilor din cadrul Poliției orașului Beclean

La data de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean și cei din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au acționat pe zona de competență în vederea depistării și sancționării oricăror fapte de natură penală sau contravențională.

Astfel, în urma activităților polițiștii au legitimat 62 de persoane, au verificat 43 de autoturisme, au dispus reținerea a două permise de conducere și au efectuat mai multe testări cu aparatul etilotest.

Cu privire la cele constatate polițiștii au plicat 20 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 9400 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate la regimul rutier.

Totodată, au depistat în flagrant delict un tânăr de 26 de ani, din Dej, județul Cluj, care conducea un autoturism prin Dobric având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis urmând documentarea faptei.