Buletin de presă IPJ

Dosare penale pentru șoferi la Sângeorz Băi

La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz Băi au fost solicitați să intervină în localitatea Maieru, pe Drumul Național 17D la un accident rutier.

Un tânăr de 23 de ani, din Anieș, în timp ce intenționa să parcheze autoturismul pe marginea drumului, efectuând manevra de mers înapoi a surprins și accidentat o femeie de 72 de ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton.

În urma impactului femeia a fost rănită necesitând intervenția unui echipaj medical, acesata fiind ulterior transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, rezultatul fiind negativ.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că tânărul, după impactul cu pietonul, ar fi modificat locul accidentului prin mutarea autoturismului din poziția inițială.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări cu privire la dreptul bărbatului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, acesta prezentând pentru control un permis emis de autoritățile din Republica Irlanda.

Polițiștii au constatat faptul că mai multe elemente de siguranță lipsesc sau nu corespund din punct de vedere al conținutului sau formei, existând suspiciunea că documentul prezentat nu este un permis de conducere autentic ci este un document contrafăcut.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutier din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

***

La aceeași dată, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Sângeorz Băi au oprit pentru control pe raza orașului un autoturism.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 38 de ani, din oraș. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0.47 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.