Buletin de presă IPJ

Acțiune desfășurată de polițiștii de combatere a delictelor silvice

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Compartimentelor pentru Combaterea Delictelor Silvice şi a Braconajului Piscicol, desfășoară activități de prevenire și combatere a delictelor silvice pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Astfel, polițiștii cu sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul ocoalelor silvice, au acționat pentru combaterea activităților ilicite din domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În data de 12 mai a.c., în urma activităților desfășurate, 27 de persoane au fost legitimate și verificate, 9 autoturisme au fost controlate, 14 transporturi de material lemnos au fost verificate. Totodată, două depozite de pe Valea Someșului au fost verificate de către polițiști și silvicultori.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 9 contravenții în valoare de 10.725 lei, din care cu privire la nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 – Rep privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice cât și O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Complementar, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 14,53 m.c. material lemnos în valoare de 2.134,32 lei.

Depistat în flagrant delict sub influența alcoolului, în urma unei tamponări

La data de  12 mai a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit în Strâmba, pe Drumul Județean 172D, la un accident de circulație.

Un autoturism ce se deplasa pe direcția Ilva Mică înspre Josenii Bârgăului, în localitatea Strâmba a acroșat un autoturism parcat pe un podeț.

Polițiștii au identificat șoferul, un bărbat de 35 de ani, din Romuli. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, polițiștii au constatat faptul că șoferul se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat fiind de 0.61 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în cadrul unui dosar cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.