IPJ: Buletin de presă

UPDATE: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/30-de-perchezitii-in-desfasurare-intr-un-caz-de-evaziune-fiscala

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, față de cele 5 persoane cu vârste cuprinse între 26 și 34 de ani, din Bistrița, Ilișua, Dobric și Beclean, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus prin ordonanță luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu privire la infracțiunile de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, furt, folosirea de acte nereale și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Dosare penale în cazul unor șoferi depistați în flagrant delict

La data de 16 mai a.c., polițiștii Compartimentului Rutier au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 17 între Șintereag și Beclean.

A fost identificat șoferul, un tânăr de 21 de ani, din Jichișu de Sus, județul Cluj.

Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, tânărul a fost testat de către polițiști cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, fiind ulterior transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Beclean în cadrul unui dosar penal.

***

La data de 17 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au oprit pentru control, pe Drumul Județean 173 în Posmuș, un autoturism.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 38 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal.