Buletin de presă IPJ

Suspiciuni de contrafacere într-un dosar penal întocmit de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice

La data de 18 mai a.c., în urma unor controale efectuate, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În fapt, la sediul unui agent economic al cărui administrator este o femeie de 56 de ani, din Bistrița, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetării, 252 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. Articolele vestimentare purtau reprezentări grafice ce indică mărci notorii sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, fiind expuse spre vânzare și oferite la prețuri net inferioare celor regăsite în comerț, existând astfel suspiciunea că sunt contrafăcute.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice.

Prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei, recuperat de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Bistrița, în urma investigațiilor efectuate în 3 dosare penale de furt calificat

La data de 18 mai a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au identificat două femei și un bărbat, toți din județul Galați, bănuiți de comiterea unor furturi. Prejudiciul, estimat la aproximativ 17.000 de lei, a fost recuperat integral și restituit păgubiților.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în cursul lunii octombrie 2020, cei trei, cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, sub pretextul că oferă ajutoare, sume de bani, cupoane de reducere, ori produse de curățenie unor persoane vârstnice, ar fi pătruns astfel în locuința a trei persoane din Bistrița, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani.

Prejudiciul total a fost de 7500 de lei și 1950 de euro, fiind recuperat integral pe parcursul cercetărilor și restituit persoanelor păgubite.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Polițiștii care instrumentează astfel de cazuri recomandă să nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le ! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă. De asemenea, solicitați să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.

Când vă aflaţi în locuinţă, ţineţi permanent uşa închisă cu cheia deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.

Totodată, în cazul în care doriţi să angajaţi zilieri sau îngrijitori, verificaţi înainte identitatea acestora.