Buletin de presă IPJ

Infracțiuni flagrante, constatate de polițiștii Serviciului Rutier, în urma unui apel 112

La data de 27 mai a.c., un apel la 112 solicita intervenția unui echipaj medical în Țigău, unde un bărbat de 32 de ani, din localitate s-ar fi accidentat la un picior, sărind dintr-o remorcă.

La fața locului, polițiștii Serviciului Rutier au constatat faptul că, pe Drumul Comunal 27A, un tânăr de 27 de ani, din Țigău, ar fi condus un ATV care tracta o remorcă neînmatriculată, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii care au intervenit la locul producerii evenimentului au dispus testarea cu aparatul etilotest a șoferului ATV-ului, rezultatul indicat fiind de 0,75 mg/L alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat faptul că remorca tractată era neînmatriculată.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Dosar penal și sancțiuni contravenționale – măsuri dispuse pentru abaterile comise de un tânăr de 21 de ani 

La data de 28 mai a.c., după ora 01.00, polițiștii Biroului Rutier au constata faptul că un șofer are dreptul de a conduce suspendat și se află sub influența alcoolului.

Un autoturism condus de un tânăr de 21 ani, din Măluț, nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier „Accesul interzis” fiind la scurt timp oprit de un echipaj al Poliție Locale Bistrița.

La locul opririi s-au prezentat și polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița care au constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat.

Totodată, a fost dispusă testarea cu aparatul etilotest a tânărului, rezultatul indicând valoarea de 0,18 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Biroul Rutier au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind totodată luată măsura sancționării contravenționale pentru conducerea sub influența alcoolului și nerespectarea indicatorului rutier, în cuantum total de peste 1700 de lei.

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice este infracțiunea prevăzută de art. 337 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de unu la 5 ani

La data 27 mai a.c., polițiștii Postului de Poliție Comunal Nușeni au depistat și oprit în trafic, pe Drumul Comunal 30 din Nușeni, un autoturism.

La volan a fost identificat un bărbat de 57 de ani, din Cluj-Napoca. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, valoarea indicată a fost de 0,80 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, șoferul a refuzat să însoțească polițiștii la unitatea spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge.

În consecință, polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, urmând documentarea faptei.

Acțiuni pe linie rutieră și silvică, pe raza de competență a Poliției Orașului Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală

La data de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au desfășurat împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud activități de control cu privire la starea tehnică a autoturismelor, în scopul prevenirii  accidentelor rutiere cauzate de defecțiuni tehnice.

În cadrul activităților au fost legitimate 28 de persoane, au fost verificate 20 de autovehicule. Cu privire la cele constatate, polițiștii au dispus reținerea a 3 certificate de înmatriculare, fiind totodată aplicate 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, în cuantum de 3370 de lei.

Acțiunea a fost continuată pe parcursul zilei de polițiștii năsăudeni, sprijiniți de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi Năsăud.

Astfel, au fost mai fost legitimate 48 de persoane, au fost verificate 22 de autovehicule și 8 societăți comerciale. Totodată au fost aplicate 8  sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1070 de lei.

La aceeași dată, în urma controalelor efectuate pe raza localității Zagra, polițiștii Postului de Poliție Comunal Zagra, împreună cu lucrători ai ocolului silvic au descoperit pe raza localității Alunișul, în zona numită popular „Lihacioi”, mai multe cioate provenite din tăieri ilegale.

La fața locului, au fost descoperiți și ridicați în vederea continuării cercetărilor 22 arbori cu un volum total de 24,11 metri cubi și o valoare de aproximativ 6920 de lei.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din localitate, bănuit de comiterea faptei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant delict, de polițiștii din Bistrița-Năsăud

La data de 29 mai a.c., în jurul orei 03:10, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism. A fost identificat conducătorul acestuia, un bărbat de 32 de ani, din Bistrița.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat valoarea de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru prelevare de mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

La data de 28 mai a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 171, prin Uriu.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din localitate, care în urma verificărilor, s-a constatat faptul că nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, polițiștii au constatat că acesta se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat fiind de 0.32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind totodată aplicată și o sancțiune contravențională potrivit prevederilor O.U.G. 195/2002.

***

La data de 30 mai a.c., în jurul orei 1:30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în flagrant delict un șofer care conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.

Pe Drumul Județean 162, prin Archiud, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, polițiștii au constatat că acesta se află sub influența alcoolului, valoarea indicată fiind de 0,98 mg/L alcool pur în aerul expirt. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nu a respectat obligațiile dispuse prin măsura arestului la domiciliu, fiind depistat de polițiști

La data de 28 mai a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat activități de verificare a respectării măsurii preventive a arestului la domiciliu de către persoanele față de care a fost dispusă această măsură, pe zona de competență.

Astfel, în localitatea Suplai, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 22 de ani, față de care a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, nu se află la adresa indicată în încheierea penală.

Tânărul a fost depistat de către polițiști pe un drum comunal din localitate, încălcând astfel măsura dispusă. Polițiștii au dispus plasarea tânărului la locația stabilită prin încheierea penală, fiind totodată dispusă efectuarea de cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de evadare.