Buletin de presă IPJ

UPDATE: Tânăra rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile

Știre inițială: O tânără bănuită de comiterea unor înșelăciuni și operațiuni financiare frauduloase, a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, în urma unor percheziții

Tânăra de 27 de ani, din Galații Bistriței, reținută pentru 24 de ore, de polițiști, a fost prezentată Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și participații penale.

Implicat fiind într-un accident rutier, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei: RISCĂ ÎNCHISOAREA DE LA UNU LA 5 ANI

La data de 4 iunie a.c., în urma unei intervenții la un eveniment semnalat prin 112, polițiștii Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Vizat de comiterea faptelor este un bărbat de 39 de ani, din Bistrița, implicat într-un accident rutier. Acesta, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița, a intrat în coliziune cu un copac.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii rutieri i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Totodată, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Năsăud: mai multe nereguli constatate și sancționate, în urma unor acțiuni de noapte

La data de 5 iunie a.c., în intervalul orar 00.00 – 04.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Investigații Criminale, Acțiuni Speciale, sprijiniți de jandarmi, au organizat și desfășurat o acțiune pentru siguranța traficului rutier și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Activitatea s-a desfășurat pe raza orașului Năsăud, fiind oprite și controlate 42 de autoturisme și legitimate 98 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de aproape 27.000 de lei. Cele mai multe, 38 de sancțiuni, în cuantum de aproape 14.000 de lei, au fost aplicate pentru nereguli la regimul rutier. Totodată, au mai fost aplicate 3 sancțiuni în valoare 12.500 lei, pentru nereguli de natură economică și 2 sancțiuni, în cuantum de 500 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991.

Ca măsuri complementare, polițiștii de la Rutieră au fost reținut 4 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii rutieri din Năsăud au constatat, în flagrant delict, o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind întocmit dosar penal. Vizat este un bărbat de 34 de ani, din Cluj, depistat în timp ce conducea un  autoturism pe Bulevardul Grănicerilor din Năsăud. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital,  unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sub influența alcoolului și fără permis, depistat de polițiști

La data de 5 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au întocmit un dosar penal, în urma unei constatări, în flagrant delict. În fapt, a fost oprit pentru control un moped care circula pe raza localității Lechința, pe  Drumul Județean 172E.

A fost identificat conducătorul acestuia, un bărbat de 56 de ani, din Lechința, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie vehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sun continuate în cadrul dosarului penal întocmit.

Depistat, în flagrant delict, sub influența unor substanțe psihoactive

În seara de 6 iunie a.c., în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În fapt, a fost oprit pentru control un autoturism în care se aflau trei persoane și care circula pe raza localității Ilișua, pe  Drumul Județean 171.

La volan a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din Bistrița care, în urma testării cu aparatul DrugTest, a fost depistat sub influența unor substanțe psihoactive. Rezultatul a fost pozitiv în cazul a două substanțe psihoactive și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș.

Trei dintr-o lovitură

La data de 6 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care desfășurau activități de verificare a traficului rutier, pe raza localității Nepos, au oprit pentru control un autovehicul, condus de un bărbat de 50 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate,  s-a constat faptul că autoturism nu figurează ca fiind înmatriculat, iar conducătorul auto nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,37 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condusa la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.