Buletin de presă IPJ

Acțiune a polițiștilor în domeniul silvic și piscicol

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, au desfășurat activități de combaterea a activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru combaterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva fondului piscicol natural, precum și a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și sub produselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit precum și pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri.

În urma activităților, au fost legitimate 30 de persoane și au fost controlate 14 autovehicule. Totodată în cadrul acțiunii au fost verificate 13 transporturi de material lemnos. Ca urmare a celor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 de lei.

Șase sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 de lei au fost aplicate conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și o sancțiune contravențională a fost aplicată conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru abandonarea de deșeuri pe malul râurilor.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 12,95 m.c. material lemnos în valoare de peste 1.600 de lei.

Pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri s-au efectuat verificări pe raza localităților Șieu Măgheruș, Șintereag, Beclean, Reteag, Ciceu Giurgești, Negrilești, Ciceu Mihăești în locurile predispuse pentru depozitarea ilegală a deșeurilor.

În cadrul activităților polițiștii au fost sprijiniți de lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de profil.

Dosare penal la regimul rutier întocmite de polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean

La data de 9 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control în trafic pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean, un autoturism.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 44 de ani, din Beudiu. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că șoferul se află sub influența alcoolului, rezultând valoarea de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La acceași dată, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean, au oprit pentru control, pe același sector de drum un ansamblu format din autoturism și remorcă.

La volan a fost identificat un bărbat de 53 de ani, din Cormaia. Acesta a prezentat pentru control un permis valabil pentru conducerea autovehiculelor din categoria AM, B1 și B, constatându-se însă faptul că ansamblul condus de acesta depășește masa maximă de 4250 de kilograme, pentru care trebuia să dețină un permis categoria BE.

Polițiștii rutier au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea faptei.

Șofer depistat în flagrant delict conducând cu permisul suspendat

La data de 9 iunie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza orașului.

Pentru control a fost oprit un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 39 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate cu privire la șofer, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi în cadrul unui dosar penal.

Dosar penal în urma unui accident rutier

La data de 9 iunie a.c., în jurul orelor 17:00, polițiștii au fost solicitați în Țăgșoru, unde un tractor a acroșat gardul unui imobil.

La locul evenimentului polițiștii au identificat un bărbat de 48 de ani, din localitate, șoferul tractorului agricol.

În urma verificărilor cu privire la acesta, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 1.04 mg/L alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, urmând să fie documentate faptele și stabilite împrejurările producerii evenimentului rutier.