Buletin de presă IPJ

Șofer fără permis depistat în flagrant delict în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat

La data de 20 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit în trafic, pentru control un autoturism, pe Drumul Național 15A în Galații Bistriței.

A fost identificat șoferul autovehiculului în persoana unui bărbat de 38 de ani, din Măgura Ilvei. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a fost constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul condus de bărbat, care avea aplicate numere provizorii de circulație, nu figurează ca înmatriculat, autorizația fiind expirată din anul 2020.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Depistat sub influența alcoolului în timp ce conducea un autovehicul fără permis

La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 172, între Beclean și Figa.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 32 de ani, din Satu Mare.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Ulterior, a fost dispusă și testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultând valoarea de 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Polițiștii rutieri continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.