Buletin de presă IPJ

Depistat în flagrant delict conducând un autoturism fără permis

La data de 23 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au desfășurat activități de control și supraveghere a traficului rutier în zona de competență.

La orele serii, pe drumul comunal din localitatea Bistrița Bârgăului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism. La volan a fost identificat un bărbat de 44 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că șoferul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal urmând documentarea faptei.

Dosare penale în cazul a doi șoferi din Cireșoaia

La data de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au desfășurat activități de control al traficului rutier în localitate Cireșoaia.

Astfel, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din localitate, care avea montate plăcuțe cu numere de circulație provizorie.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului era expirată de la finalul anului 2020.

În consecință, polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea sau punerea în circulație a unui autoturism  neînmatriculat.

***

La aceeași data, polițiștii au mai oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din Cireșoaia.

Autoturismul condus de bărbat la momentul opririi nu avea montată nicio plăcuță cu număr de înmatriculare, ulterior în urma verificărilor stabilindu-se că autovehiculul utilizat este neînmatriculat.

De asememea în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.        

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea sau punerea în circulație a unui autoturism neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Intervenția la un accident rutier soldat cu victime

La data de 23 iunie, în jurul orei 23:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Beclean au fost solicitați să intervină la un accident de circulație produs pe Drumul Național 17, între Crainimăt și Viișoara.

La locul evenimentului au fost identificate două autovehicule implicate într-un accident rutier. Din primele date, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Vaslui, în timp ce se deplasa pe direcția Beclean către Bistrița, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din Onești, județul Bacău, care se deplasa din sens opus.

În urma impactului cel de-al doilea autoturis a fost proiectat în afara carosabilului.

În urma accidentului a rezultat rănirea șoferului cât și a doi pasageri din același autoturism, doi tineri de 24 de ani, din județul Bacău, cei doi fiind ulterior transportați la spital.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative în dreptul consumului de alcool.

Polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să fie stabilite cauzele și împrejurarea producerii accidentului de circulație.