Buletin de presă IPJ

Două persoane cercetate pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere

La data de 20 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 33 ani, din Bistrița, în timp ce acesta conducea un moped prin localitate, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule,

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, 20 martie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control în trafic un bărbat, de 59 ani, din Tărpiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității.

Cu ocazia verificării documentelor personale și ale autoturismului, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat este eliberat de un alt stat, nefiind recunoscut de autoritățile din România.

Polițiștii efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Doi tineri bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni, identificați de polițiști și reținuți pentru 24 ore

În noaptea de 4/5 martie a.c., poliția a fost sesizată despre furtul unui autoturism, în valoare de aproximativ 4000 euro, care se afla parcat în curtea unei locuințe din Maieru.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat doi tineri, de 17 ani, din Rodna, respectiv 22 ani, din Tiha Bîrgăului, ambii bănuiți de comiterea faptei.

Cu ocazia extinderii cercetărilor, s-a stabilit faptul că în aceeași noapte cei doi tineri ar fi condus autoturismul până în localitatea Poiana Ilvei, unde ar fi intenționat să sustragă bunuri dintr-o societate comercială. Ulterior s-au deplasat cu autoturismul în Ilva Mare, iar dintr-o societate comercială din această localitate, tinerii ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 500 lei.

Totodată, pe parcursul cercetărilor, polițiștii au constatat că cei doi nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt calificat, tentativa la furt și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Față de cei doi tineri a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând ca aceștia să fie prezentați parchetului competent, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice