Buletin de presă IPJ

Acțiuni pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite

La data de 1 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice au acționat în vederea prevenirii și combaterii comerţului ilicit, mai ales cu bunuri și produse agroalimentare și de origine animală. De asemenea, acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fraudelor vamale și la regimul produselor accizabile, dar și a fenomenului de schimb ilegal de valută.

În acest sens, polițiștii au efectuat verificări de specialitate pe raza orașului Năsăud, unde au fost verificate 20 de persoane fizice și juridice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei, toate conform Legii 12/1990. Ca și măsură complementară a fost confiscat numerar a sumei de 105 lei

Bărbat cercetat pentru comiterea a 3 infracțiuni la regimul rutier

La data de 2 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe DN 17, în Unirea, pe un bărbat de 30 de ani, din Livezile, în timp ce conducea un ATV care nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare sau înregistrare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autovehiculul nu este înmatriculat, iar conducătorul auto nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul de 30 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au fost recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.