Buletin de presă IPJ

Prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză

În ultimele două zile, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu cei ai formațiunilor rutiere din Năsăud și Sângeorz-Băi cât și polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au desfășurat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma activităților, polițiștii au aplicat un număr de 163 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor OUG 195/2002R în cuantum de 100.040 lei. Totodată ca măsură complementară, polițiștii au reținut un număr de 42 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Dosar penal în urma unui accident rutier

În data de 3 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit la un accident rutier în Șieuț pe Drumul Județean 154.

Din primele date, un bărbat de 55 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, la intrare în localitatea Șieuț dinspre Monor, a intrat în coliziune cu un utilaj agricol condus de un bărbat de 30 de ani, din Șieuț.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că utilajul agricol implicat în evenimentul rutier nu este înmatriculat.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului de 55 de ani și de 0,55 mg/L alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 30 de ani, acesta fiind ulterior transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe cât și pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Șofer depistat în trafic sub influența alcoolului

La data de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în flagrant delict, pe Drumul Județean 151, în Șieu-Odorhei, un șofer aflat sub influența alcoolului.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 56 de ani, din Coasta, care în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că se află sub influența alcoolului, valoarea indicată fiind de 0,52 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tânăr depistat în flagrant delict sub influența drogurilor

La data de 4 august a.c., în jurul orei 2:00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au desfășurat activități de supraveghere a traficului rutier pe raza localității Zagra, pe Drumul Județean 172.

În trafic, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din Poienile Zagrei. În urma testării cu aparatul Drager DrugTest 5000, polițiștii au constatat faptul că rezultatul este pozitiv în cazul substanței Canabis.

Șoferul a fost condus și la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.