Buletin de presă IPJ

Dosar penal pentru evadare, deschis pe numele unui tânăr aflat în arest la domiciliu

La data de 9 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr, de 17 ani, din Viișoara, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evadare. Acesta era plasat în arest la domiciliu și ar fi încălcat cu rea-credință obligațiile pe care le avea.

Tânărul a fost depistat, în după-masa de 9 august a.c., în parcarea unui magazin din municipiul Bistrița, de către un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică, încălcând astfel obligațiile dispuse de către instanță.

La data de 10 august a.c., pe numele acestuia, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a emis mandat de arestare preventivă pentru o durată de 30 zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în cadrul dosarului penal întocmit pentru evadare.

Update: știre ” Spiritul civic în echipă cu forțele de ordine” / BULETIN DE PRESĂ 10 AUGUST 2022

La data de 10 august a.c., în urma probatoriului administrat într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi bărbați, bănuiți de comiterea faptei.

În seara de 9 august a.c., cei doi au fost surprinși, în flagrant delict, în timp ce sustrăgeau bunuri (2 acumulatori și o scară metalică). Ulterior, la data de 10 august a.c., aceștia au fost prezentați instanței, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările în cauză sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa.

Dosar penal în urma unui accident rutier

La data de 10 august a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au identificat un tânăr de 23 de ani, din Bistrița, bănuit că ar fi fost implicat într-un accident rutier, părăsind locul producerii acestuia.

Accidentul a fost sesizat ieri, în jurul orei 18.50, prin 112. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, în municipiul Bistrița, în apropierea unei treceri pentru pietoni,  un minor care se deplasa pe lângă bicicletă a fost acroșat de un autoturism, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că deține permis de conducere valabil, eliberat de autoritățile din Spania.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de polițiștii Biroului Rutier Bistrița, sub aspectul comiterii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă.