IPJ: Buletin de presă

Doi tineri din Zagra au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea unei tâlhării 

La data de 6 august a.c., în jurul orei 16:15, polițiștii au fost sesizați prin 112 despre faptul că un tânăr de 21 de ani, din Rugășești, județul Cluj a fost agresat într-o parcare din localitatea Ciceu Mihăiești, unde i-a fost sustras autoturismul.

Ca urmare a sesizării s-a constituit, de îndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, criminaliști și polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș.

În urma activităţilor întreprinse, la scurt timp, poliţiştii au reuşit identificarea a doi tineri de 24, respectiv 31 de ani, ambii din Zagra, bănuiți de comiterea faptei. Totodată, din cercetările efectuate a reieșit faptul că, din cauza unor neînțelegeri cu privire la schimbul unor autoturisme, cei doi tineri din Zagra i-ar fi sustras clujeanului mașina și l-ar fi agresat. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un autoturism și o autoutilitară.

Cei doi tineri din Zagra, bănuiți de comiterea faptei, au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează ca în cursul acestei zile să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, urmând a fi lămurite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul. 

În urma unei acțiuni desfășurate ieri, 6 august, de poliţişti Serviciului de Investigații Criminale, a fost prins un bărbat urmărit internațional, cercetat pentru trafic de stupefiante în formă continuată

Bărbatul, de 43 de ani, din Bistrița, avea, pe numele lui, un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de stupefiante în formă continuată. Mandatul a fost emis de autorităţile judiciare austriece, din data de 18 iulie a.c.

În cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care a emis ordonanţa de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să prezentat la Curtea de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

În prezent, bistrițeanul este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bistriţa-Năsăud.

Căutată la nivel național, depistată în Bistrița

La data de 6 august a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat-o, pe raza municipiului Bistrița, pe o tânără de 15 ani, din Ciobotani, județul Mureș, care figura ca fiind căutată la nivel național.

Aceasta a fost condusă la sediul Poliţiei municipiului Bistrița, unde ulterior a fost încredințată familiei. De asemenea, a fost revocată măsura urmăririi la nivel naţional.

Infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, constatate în flagrant de polițiști

La data de 6 august a.c., în jurul orei 10.27, pe strada Gării din Bistrița, polițiștii l-au depistat în trafic, pe un bărbat de 48 de ani, din Brăteni, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de aproape 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Biroul Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

La aceeași dată, în jurul orei 14.40, în orașul Sângeorz-Băi, pe strada Izvoarelor, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din Fălticeni, județul Suceava, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Și în acest caz, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de conducerea cu alcoolemie.