Buletin de presă IPJ

Consecințele consumului de alcool

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit la un accident rutier produs pe Drumul Național 17, în localitatea Mureșenii Bârgăului.

La fața locului a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din Bistrița care, în timp ce conducea un autoturism, a fost implicat într-un accident rutier, fiind rănit. A fost transportat la spital, fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea prevăzută la art. 336 din Codul Penal, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, precum și pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

***

În seara de 19 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș s-au sesizat din oficiu, în urma verificărilor efectuate în cazul unui accident rutier și au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

Vizat de comiterea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din Agrieșel care, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 171, în localitatea Agrieșel, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru detrminarea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către Secția 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.