Buletin de presă IPJ

Condamnat la închisoare, dus în penitenciar de polițiștii de la Urmăriri

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat, de 34 de ani, din Tărpiu.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la viol și a fost dus în penitenciar de polițiști.

Alcoolul și volanul sunt incompatibile

La data de 21 noiembrie a.c., în urma intervenției la un eveniment, polițiștii Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Vizat de comiterea faptei este un bărbat, de 57 de ani, din Bistrița care, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, ajuns într-o intersecție, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un copac și un coș de gunoi metalic stradal. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.  

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

Sub influența alcoolului și a unor substanțe psihoactive, a pierdut controlul autoturismului pe care-l conducea

În seara de 21 noiembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit pentru efectuarea de verificări, în cazul unui accident rutier soldat cu pagube materiale. În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Accidentul s-a produs pe Drumul European 578, în localitatea Dipșa, iar din verificările efectuate la fața locului a rezultat faptul că un bărbat, de 36 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Dipșa -Galații Bistriței, a pierdut controlul acestuia și a fost proiectat în gardul și poarta unui imobil.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării cu aparatul DrugTest, au fost indicate rezultate pozitive în cazul a 2 substanțe: cocaină și cannabis. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.