Buletin de presă IPJ

Telefon reclamat ca fiind sustras, recuperat de polițiștii de la Biroul de Ordine Publică

La data de 9 august a.c., un bărbat de 44 de ani, din Bistrița, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, în timp ce se afla la o terasă din Bistrița, i-a fost sustras telefonul în valoare de 3000 de lei, care se afla pe masă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Biroului de Ordine Publică au identificat doi tineri, ambii de 21 de ani, din Bistrița, bănuiți de comiterea faptei. De asemenea, asupra celor doi a fost găsit telefonul în cauză, care a fost restituit păgubitului. La activități a participat și un elev al Școlii de Poliție din Cluj-Napoca, aflat în practică.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de furt calificat.

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă: 

  • să păstrați întotdeauna geanta sau poșeta la vedere, în partea din față a corpului și închisă.
  • să purtați portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată în buzunarul din spate al pantalonilor!
  • să nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;
  • dacă sunteți nevoit să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să faceți acest lucru prin zone izolate ori neiluminate. 

Aveți în vedere faptul că autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt în general persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze sau să dea de bănuit  prin prezenţa lor.

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

La data de 11 august a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat în trafic, pe o stradă din Bistrița, pe un bărbat 43 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările în acest caz continuă de către Biroul Rutier, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

La data de 11 august a.c., pe o stradă din Bistrița, polițiștii l-au identificat și depistat în trafic, pe un bărbat de 43 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat la fața locului de polițiști, iar rezultatul a fost de aproape 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat și probe de sânge, care vor stabili alcoolemia, iar cercetările în acest sens sunt efectuate de către Biroul Rutier, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

La data de 9 august a.c., un tânăr de 23 de ani, din Lunca Ilvei, a fost depistat de polițiștii Secției 7, în timp ce conducea pe raza localității Ilva Mare un autoturism, deși consumase alcool. A fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de aproape 0,70 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Accident rutier, soldat cu pagube materiale și dosar penal

La data de 10 august, în jurul orei 03.00, pe D.N. 17, pe raza localității Rusu Bârgăului, a avut loc un accident rutier în urma căruia nu au fost înregistrate victime. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, un tânăr de 24 de ani, din Rusu Bârgăului, care  ce conducea pe drumul național 17, pe raza localității Rusu Bârgăului, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat cu autoturismul în șanțul de pe partea stângă a drumului.

În urma testării conducătorului auto, a rezultat o valoare de peste 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Accident rutier cu părăsirea locului accidentului, lămurit de polițiști

La data de 9 august a.c., un bărbat de 29 de ani, din Nepos a fost accidentat ușor de un autoturism, în timp ce traversa o stradă din Bistrița. Imediat după accident, șoferul și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au efectuat cercetări la locul accidentului, iar pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, iar ca urmare a investigațiilor efectuate, la data de 10 august a.c., a fost identificat autoturismul implicat în accident. De asemenea, proprietarul acestuia, un bărbat de 32 de ani, din Bistrița, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii de la Biroul Rutier continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.