Buletin de presă IPJ

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER, CONSTATATE ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTI

La data de 24 august 2019, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care vor stabili alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

****

La data de 23 august a.c., polițiștii Secției 7 poliție  Rurală Sângeorz-Băi l-au depistat pe un tânăr de19 ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism, fără  a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. 

****

La data de 23 august a.c., a fost depistat de polițiștii Secției 7 un bărbat de 34 de ani, din localitatea Șanț, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

****

La data de 24 august a.c., pe DN 17D, pe raza localității Rodna, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că plăcuțele aplicate autoturismului pe care bărbatul de 30 de ani îl conducea figurează ca fiind atribuite altui autoturism. De asemenea, autoturismul în cauză figurează ca fiind radiat din circulație din februarie 2019. Conducătorul  auto  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările cu privire la comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals si conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

NU CONDUCEȚI AUTOTURISME DACĂ AȚI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

La data de 25 august a.c., un bărbat din Bistrița a sesizat prin 112 faptul că pe o stradă din municipiu se află un autoturism care prezintă avarii, cu motorul pornit și deschis, iar conducătorul auto se află în autoturism.

La fața locului, polițiștii Biroului Rutier l-au identificat pe un bărbat de 40 de ani, din Feldru, care era semiconștient, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul echipajelor medicale.

Bărbatul a fost transportat la spital unde, în urma testării cu aparatul etilotest  a rezultat o valoare de 0,64  mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

****

La data de 25 august 2019 în jurul orei 23.30, un bărbat de 51 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu  gardul unui imobil, situat pe partea stângă a direcției sale de mers.

Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a conducătorului auto și pagube materiale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

****

La data de 25 august a.c., în jurul orelor 22.00, un bărbat de 32 ani, din Hoghiz, județul Brașov, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Năsăud, a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 22 ani, din localitate.

În urma accidentului, brașoveanul a fost rănit ușor.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul năsăudeanului și de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celui din Hoghiz.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.