Buletin de presă IPJ

Bunuri în valoare de 2.000 de lei au fost recuperate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii specializați în investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au identificat 5 tineri cu vârste cuprinse între 15-17 ani, toți din Dumitra, bănuiți de comiterea unui furt.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în noaptea de 27/28 februarie a.c., aceștia ar fi sustras din anexa unui imobil situat pe raza localității Sigmir, un compresor şi un redresor auto.

Prejudiciul cauzat, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!

Fără alcool la volan!

La data de 3 aprilie a.c., pe raza localității Corvinești, polițiștii Secției 3 poliție Rurală Lechința l-au depistat în trafic pe un bărbat de 56 ani, din Matei, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital în vederea recoltării de probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Asigurați-vă corespunzător la schimbarea direcției de mers!

La data de 3 aprilie a.c., pe DN 17D, în localitatea Săsarm, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Din primele verificări și măsurători efectuate la fața locului, a rezultat faptul că un bărbat de 62 ani, din Săsarm, în timp ce conducea un autoturism pe direcția de mers Beclean – Năsăud, ar fi schimbat direcția de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător, moment în care a intrat în coliziune cu autoturism care circula pe aceeași direcție.

Cel de-al doilea autoturism era condus de către un bărbat de 31 de ani, din Dumitra și era angajat regulamentar în depășire. În urma impactului, acesta a fost proiectat într-un șanț, iar două persoane au fost rănite ușor.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

****

La data de 3 aprilie a.c., pe DN 17, între localitățile Beclean-Șintereag, un bărbat de 62 de ani, din Baia Mare, în timp ce conducea autoturism cu care tracta o remorcă, a acroșat și accidentat ușor un biciclist de 46 ani, din Cociu, care ar fi schimbat direcția de mers spre stânga fără să se asigure.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cazul biciclistului rezultatul a fost de 0,07 mg/l alcool în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă.

BICICLIȘTI, PIETONI ȘI CĂRUȚAȘI, ÎN SIGURANȚĂ

Pentru siguranța pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor, polițiștii secției 7 au oferit veste reflectorizante și materiale preventive.

Ieri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au organizat și desfășurat acțiuni stradale de prevenire, informare și conștientizare care urmăresc creșterea gradului de siguranță și reducerea accidentelor de circulație. Acțiunile au fost desfășurate pe raza localității Feldru și au vizat în special următoarele categorii de participanți la trafic: bicicliști, pietoni și căruțași.

Polițiștii le-au explicat oamenilor care sunt obligațiile lor în calitate de participanți la trafic, le-au oferit veste reflectorizante și pliante care cuprind regulile de circulație, pedepsele pentru încălcarea lor și recomandări atât preventive, cât și în caz de accident.

Astfel, 20 de bicicliști și căruțași au primit veste reflectorizate care să-i facă mai vizibili în trafic și 53 de broșuri au fost diseminate celor care au fost întâlniți în trafic.

La activități au participat și elevi ai școlilor de poliție care se află în stagiul de practică în această perioadă.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice