Buletin de presă IPJ

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant de polițiști, în ultimele 24 de ore

La data de 11 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care avea aplicate plăcuţe cu numere străine de înmatriculare, neconforme.

Cu ocazia verificării autoturismului, polițiștii au constat faptul că acesta figurează ca având înmatricularea suspendată de către autoritățile din Suedia, din iunie 2019. A fost identificată conducătoarea auto ca fiind o tânără de 25 de ani, din Bistrița. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ,

În continuare, polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, înmatriculat în alt stat, care nu are dreptul de circulație pe teritoriul României.

***

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au oprit în trafic pentru control un autoturism înmatriculat în județul Mureș.

Șoferul acestuia, un bărbat de 30 ani, din Sovata conducea autoturismul în cauză deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

***

La data de 12 septembrie a.c., un tânăr de 21 de ani, din Suplai, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre de sânge care vor stabili alcoolemia.

 Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Beclean: material lemnos în valoare de peste 5000 de lei, confiscat de polițiști

În cursul dimineții de ieri, între orele 04.00-08.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice și a accidentelor rutiere, pe raza de competență.

Astfel, au fost organizate acțiuni în trafic, ocazie cu care au fost controlate 37 de autoturisme și au fost verificate peste 40 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei și a fost indisponibilizată în vederea confiscării cantitatea de 13 mc cherestea, în valoare de 5.200 lei. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere, ambele pentru conducere cu alcoolemie.