Buletin de presă IPJ

Tânăr condamnat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului

La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri –Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Huedin.

Mandatul a fost emis la data de 20 septembrie 2019, împotriva unui tânăr de 26 de ani, din Bistriţa, condamnat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În prezent, acesta se află în Penitenciarul Bistrița.

A produs un accident, însă nu a oprit. Polițiștii din Năsăud au aflat motivul

La data de 20 septembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud l-au identificat pe un tânăr de 24 de ani, bănuit că ar fi produs un accident rutier, însă nu a oprit la fața locului. Totodată, ca urmare a verificărilor efectuate, a reieșit faptul că tânărul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Accidentul s-a produs în după-masa de 19 septembrie, fiind sesizat prin 112 faptul că pe DN 17C Năsăud, în Liviu Rebreanu, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În accident au fost implicate două autoturisme, iar conducătorul unuia dintre ele nu a oprit. Șoferul care a rămas la fața locului, un bărbat de 67 de ani, din Rodna, a relatat polițiștilor faptul că, în timp ce conducea pe direcția Bistrița – Năsăud, a fost acroșat cu partea laterală de un alt autoturism care circula din sens opus și care nu oprit. Acesta nu a reținut numerele de înmatriculare ori marca.

Ca urmare a primelor verificări, polițiștii au găsit în zona în care s-a produs accidentul indicii cu privire la marca și culoarea acestuia, iar în urma investigațiilor efectuate, au stabilit faptul că autoturismul aparține unei femei din Parva. Ulterior, acesta a fost depistat în curtea unei locuințe din Cepari, în posesia tânărului de 24 de ani.

Polițiștii din Năsăud au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere fără permis.

Două infracțiuni de conducere fără permis, constatate ieri, în flagrant, de către polițiști.

La data de 21 septembrie a.c., pe DJ 151, în localitatea Chiraleș, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat în trafic pe un tânăr de 19 ani, din Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul  etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă de către polițiștii Secției 3 care au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

****

La data de 20 septembrie 2019, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 50 ani, din Salva, care conducea un autoturism.

Bărbatul a fost oprit pe DN 17D, în localitatea Salva, iar ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Un bărbat care a dispărut din Cisnădie a fost găsit de polițiști în Sângeorz-Băi

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 38 de ani, din Sângeorz-Băi care figura ca fiind căutat la nivel național de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Cisnădie-IPJ Sibiu.

Bărbatul ar fi plecat voluntar de la domiciliul fratelui său, din Cisnădie, în cursul lunii august 2019, fiind căutat la nivel național și internațional.

Bărbatul a relatat polițiștilor faptul că în perioada în care a fost căutat nu a fost victima vreunei infracțiuni. Polițiștii au revocat măsura căutării și au înștiințat familia cu privire la acesta.