Buletin de presă IPJ

Un mureșean a fost depistat în trafic, cu o alcoolemie de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, datorită sesizării făcute de către H.T., un bistrițean, în vârstă de 18 ani

La data de 23 septembrie a.c., ora 22:09, un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Bistrița, a sesizat Poliția, prin SNAU 112, cu privire la faptul că se deplasează pe o stradă din municipiul Bistrița, în spatele unui autoturism care circulă haotic, pe sensul opus de circulație.

La scurt timp, polițiștii Biroului Rutier au identificat autoturismul respectiv, staționând, la volanul acestuia aflându-se un bărbat, de 43 de ani, din județul Mureș.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița Năsăud îi adresează mulțumiri tânărului bistrițean pentru felul în care a acționat și pentru modul în care a înțeles să sprijine poliția bistrițeană în identificarea cetățeanului mureșean aflat la volan sub influența alcoolului.

Dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă

În noaptea de 24/25 septembrie a.c., pe raza municipiului Bistrița, polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bistrițean, în vârstă de 20 ani.

În urma efectuării controlului sumar asupra autovehiculului au fost identificate mai multe pachete cu țigarete, fără timbre sau banderole fiscale românești, asupra tânărului fiind identificate, de asemenea, mai multe țigarete netimbrate.

Conducătorul auto și pasagerul aflat în autoturism, un tânăr, în vârstă de 18 ani, au fost conduși la sediul I.P.J. Bistrița Năsăud întrucât există suspiciunea săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Totodată, cele peste 150 de țigarete identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal. 

Tânăr bănuit de comiterea unei înșelăciuni, identificat de polițiștii bistrițeni

La data de 23 septembrie a.c., în urma activităților desfășurate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, a fost identificat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din județul Argeș, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, faptă comisă în cursul lunii ianuarie a.c., în dauna unei femei, de 50 de ani, din comuna Cetate, județul Bistrița-Năsăud.

În fapt, în luna ianuarie a.c., persoana vătămată ar fi dat curs unui anunț postat pe un website de vânzări/anunțuri în piața online și ar fi comandat un telefon mobil.

Ulterior, printr-o firmă de curierat, femeia ar fi primit un colet, pentru care a achitat 650 de lei, la desfacerea acestuia constatând faptul că este gol.

Față de tânărul, din județul Argeș, sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale.

La volan sub influența băuturilor alcoolice

La data de 23 septembrie a.c., un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Beclean, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172A, pe raza orașului Beclean, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie  de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către Poliția oraș Beclean pentru săvârșirea de către bărbat a infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în domeniul silvic și material lemnos confiscat

La data de 23 septembrie a.c., pe DJ 171, în localitatea Spermezeu, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au identificat un atelaj agricol, condus de un bărbat, de 41 de ani, din localitate, care transporta fără aviz de însoțire 2,5 mc material lemnos, în valoare de 375 de lei.

Acesta  fost sancționat contravențional iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

        ***

În cursul aceleiași zile, polițiști din cadrul Poliției oraș Năsăud au identificat în trafic, pe DN 17C, în Salva, o autoutilitară, la volanul căreia se afla un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitate, care transporta 2 mc material lemnos, fără a deține documente de transport legale pentru  acesta.

Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171/2010 privind stabilire și sancționarea contravențiilor silice, iar materialul lemnos, în valoare de 320 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.