Buletin de presă IPJ

Autoturism în valoare de aproximativ 20.000 de euro, ridicat de polițiști în vederea confiscării

La data de 27 septembrie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de tăinuire.

În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 30 ani, din Năsăud ar deţine un autoturism căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Marea Britanie. Valoarea autoturismului se ridică la suma de 20.000 de euro.

Astfel, polițiștii de investigații criminale împreună cu cei din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat autoturismul în cauză pe raza orașului Năsăud. Acesta a fost ridicat în vederea confiscării, iar ca urmare a verificărilor efectuate, au constatat faptul că numerele de înmatriculare aplicate figurează ca fiind atribuite unui alt autoturism, similar ca model celui înmatriculat în Marea Britanie.

Acțiuni pentru siguranța traficului rutier

La data de 27 septembrie 2019, polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Lechința au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranţă publică, dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza de competență.

Cu această ocazie au fost verificate 26 de autoturisme și 38 de persoane, fiind constatate și aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6405 lei. Din totalul acestora,  17 sunt conform OUG 195/2002, 2 conform HG 984/2005 și 4 conform Legii 61/1991. De asemenea, au fost constatate în flagrant două infracțiuni de conducere fără permis și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În noaptea de 28/29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au organizat și desfășurat acțiuni pentru siguranța traficului rutier, pe raza municipiului. O atenție deosebită a fost acordată controlului stării tehnice a autovehiculelor, fiind vizate cele care prezintă modificări ale sistemelor de evacuare a noxelor și ale instalațiilor de iluminare-semnalizare.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost suspendat un permis de conducere pentru depășire neregulamentară. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 6670 lei.

Dosar penal pentru refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 03.25, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 33 de ani, din Runcu Salvei, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, precum și să-i fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.