Buletin de presă IPJ

Tânăr arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetat pentru vătămare corporală

La data de 7 octombrie a.c., prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva tânărului de 19 ani, din Budacu de Sus, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii vătămare corporală.

Ulterior, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bistrița, cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă, fiind dispusă arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, iar la finalizarea cercetărilor va fi propusă o soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Pistol din categoria armelor neletale, supuse regimului autorizării, ridicat în vederea continuării cercetărilor de către polițiști

La data de 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în cursul lunii septembrie 2019, un bărbat de 44 de ani, din Viișoara, ar fi procurat din San Marino un pistol cu aer comprimat, din categoria armelor neletale supuse regimului autorizării, pe care l-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României. Totodată, bărbatul ar fi deținut arma ilegal la locuința sa, nefiind autorizat să dețină, să poarte sau să folosească arme.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat arma în cauză în vederea continuării cercetărilor.

Update:

La data de  7 octombrie a.c., faţă de bărbatul de 42 de ani, din Bistrița, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 08.10.2019.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

Dosar penal pentru refuz sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice-protagonist un clujean

La data de 7 octombrie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DJ 151, pe raza localității Țagu.

Conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, din Cătina, județul Cluj, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1,00 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost transportat la spital, însă a refuzat prelevarea de probe biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de refuz sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.

Acțiuni preventive pe raza Posturilor de Poliție Coșbuc și Telciu

La data de 7 octombrie 2019, polițiștii din Coșbuc și cei din Telciu, împreună cu reprezentanți ai R.A.R. Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru siguranța traficului rutier, pe DN 17 C, pe raza de competență.

Cu această ocazie au fost constatate și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3335 lei, conform O.U.G. 195/2002, privind regimul rutier și au fost reținute 2 permise de conducere. Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare