Buletin de presă IPJ

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru furt în scop de folosință

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 21 de ani, din Dumitrița, cercetat pentru comiterea unui furt în scop de folosinţă. Acesta va fi prezentat instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 26 septembrie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism, parcat în curtea unui imobil din Bistrița, pe care l-ar fi condus și ulterior abandonat pe o stradă din municipiu.

Autoturismul a fost înapoiat păgubitului, iar cercetările continuă de către polițiștii            Serviciului de Investigații Criminale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluția legală prin unitatea de parchet competentă.

Nimigean reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere fără permis și uz de fals

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 35 de ani, din Florești, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Bărbatul a fost depistat la data de 5 octombrie a.c., în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Mocod, deși nu deține permis de conducere. Anterior, acesta a mai fost depistat conducând fără permis, iar la solicitarea polițiștilor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Danemarca, care s-a dovedit a fi fals.

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 6, iar în cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Bărbat de 35 de ani, reținut de polițiștii Biroului de Ordine Publică, cercetat pentru lovire sau alte violențe

La data de 10 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de lovire sau alte violențe, polițiștii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 35 de ani, din Bistrița, cercetat pentru comiterea faptei.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, la data de 6 septembrie a.c.,  în timp ce se afla în apropierea unui bar din Bistrița, în care inițial a consumat băuturi alcoolice împreună cu un alt bistrițean în vârstă de 58 de ani, la un moment dat, bărbatul de 35 de ani l-ar fi lovit cu pumnul pe celălalt. În cădere, bărbatul de 58 de ani ar fi suferit mai multe leziuni, motiv pentru care a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital.

În urma evaluării medicale, s-a constatat faptul că bărbatul prezenta leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 65-70 zile de îngrijiri medicale.

În cursul acestei zile, bărbatul de 35 de ani va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă, iar cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Beat și fără permis, depistat de polițiști

La data de 10 octombrie 2019, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Galații Bistriței, pe un bărbat de 36 de ani, din Herina, care nu deține permis de conducere.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, unde a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de aproape 1,00 mg/l alcool pur  în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Material lemnos în valoare de peste 32.000 de lei, confiscat de polițiști

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud au efectuate controale și verificări de specialitate la două depozite de material lemnos, pe raza orașului Sângeorz-Băi. În urma verificărilor și ca urmare a neregulilor constate, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, conform Legii nr. 171/2010. Totodată, au dispus confiscarea cantității de 67,97 m.c. material lemnos, în valoare de 32.473 lei, fără documente legale.