Buletin de presă IPJ

Urmărit internațional, depistat de polițiștii din Bistrița

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Reteag, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și furt calificat.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acesta a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 15 de zile, începând cu data de 17.10.2019, iar bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud.

Depistat cu substanțe interzise

La data de 18 octombrie a.c., în municipiul Bistrița, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din localitatea Fiad, având asupra sa substanțe interzise.

În urma  efectuării controlului corporal și al bagajelor, polițiștii un descoperit aupra cestuia două plicuri cu substanță vegetală uscată, susceptibile a avea efect psihotrop.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente.

Autorul unui furt, identificat de polițiștii Postului de Poliție Teaca

La data de  17 octombrie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt, polițiștii Postului de Poliție Teaca au identificat un tânăr de 22 ani, din Cotârgaci, județul Botoșani, bănuit de comiterea faptei.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că în perioada 12-14 octombrie, acesta ar fi sustras un vițel de la ferma unui bărbat, situată pe raza comunei Teaca, dar și alte bunuri.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 2500 de lei, a fost recuperat parțial și restituit păgubitului. Cercetările continuă de către polițiști, în cadrul unui dosar penal de furt calificat.

Depistat la puțin timp după producerea unui accident

La data de 17 octombrie 2019, pe raza localității Reteag, o femeie de 46 de ani, din Reteag, a sesizat Poliției faptul că, în timp ce se afla pe marginea drumului, a fost acroșată cu oglinda retrovizoare de un autoturism de culoare neagră, care circula pe aceeași direcție de mers. După producerea accidentului, conducătorul auto nu a oprit.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat autoturismul în cauză, care prezenta avarii la oglinda retrovizoare dreapta și care în momentul producerii accidentului ar fi fost condus de un tânăr de 19 ani, din Negrilești.  Acesta a fost depistat la locuință și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de Poliția orașului Beclean, s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Și-a agresat părintele…

La data de 17 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 39 de ani, în timp ce se afla la domiciliul său din Lunca Leșului, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri, l-ar fi lovit cu pumnii și cu o bâtă pe tatăl său, cu care locuia, un  bărbat de 67 de ani.

Bărbatul agresat a fost transportat la spital, iar polițiștii  Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.

La data de 17 octombrie a.c., aproape 40 de polițiști au acționat pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, în cadrul acțiunii  ”ATENȚIE LA TREN!”.

Cu această ocazie, 9 echipaje au monitorizat un număr de 13 treceri la nivel cu calea ferată de pe raza județului Bistrița-Năsăud, dintre care 4 semnalizate doar cu indicatoare rutiere și 9 semnalizate cu sisteme automate.

Ca urmare a încălcării normelor rutiere, polițiștii au constatat și aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 8000 de lei. De asemenea, au reținut 2 permise de conducere și au retras alte 2 certificate de înmatriculare.