Buletin de presă IPJ

O femeie a fost arestată preventiv, după ce ar fi sustras o sumă de bani, dintr-o locuință. Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în colaborare cu polițiștii specializați în investigații criminale au efectuat activități specifice pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului într-un caz de furt, comis la data de 24 martie a.c.

Astfel, ca urmare a cercetărilor efectuate, la data de 5 aprilie a.c., polițiștii au identificat o femeie de 33 de ani, din Recea Cristur, județul Cluj, bănuită că, împreună cu fiicele ei minore, de 11 și 12 ani, ar fi sustras suma de 6600 de euro, din locuința unei femei din localitatea Livezile. Polițiștii au reușit să recupereze suma de 6000 de euro, bani care au fost restituiți păgubitei.

Femeia în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentată instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cele două minore au fost au fost internate în centrul de primire în regim de urgență Bistrița din cadrul DGASPC Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Încarcerat în penitenciar pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 3 aprilie a.c., de către  Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat de 50 ani, din Galații Bistriței.

Acesta a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea de infracțiuni rutiere. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Material lemnos confiscat de polițiști, după ce reprezentanții firmei de construcție care-l deținea nu au putut prezenta polițiștilor documente legale de proveniență

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Bistrița au efectuat controale la societăți comerciale din municipiul Bistrița. Cu această ocazie, polițiștii au constatat faptul că, în curtea unui punct de lucru al unei firme de construcții se află depozitată cantitatea de 7,08 mc material lemnos.

Întrucât, până la termenul stabilit de către organele de control, reprezentanții societății nu au putut prezenta documente legale de proveniență, la data de 5 aprilie a.c., a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171/2010, cu amendă în sumă de 6000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 2.490 lei, a fost confiscat.

Un accident rutier, doi conducători auto cercetați de polițiști

La data de 5 aprilie a.c., pe DN 17D, în localitatea Rodna, un bărbat, de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu care tracta o remorcă, la intersecția dintre DN 17 D și un drum de acces, după ce a depășit un moped l-a acroșat și rănit ușorr, cu remorca pe conducătorul acestuia, un bărbat de 46 de ani.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 46 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare al mopedului este fals, acesta nefiind înregistrat.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulație sau conducere unui vehicul neînmatriculat.

Conducerea fără permis, conducerea sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat SUNT TOATE INFRACȚIUNI CARE PUN ÎN PERICOL SIGURANȚA CIRCULAȚIEI PE DRUMURILE PUBLICE!

Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale, după ce au fost depistate de polițiști, înainte să producă accidente rutiere.

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 33 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape 0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.         

****

La data de 6 aprilie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pe un tânăr de 29 de ani, din Poiana Ilvei, în timp ce conducea prin Bistrița, un autoturism, deși nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă de Biroul Rutier, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de  aprilie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi l-au depistat în trafic, pe un tânăr de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, pe o stradă din oraș, fără a deține permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că mopedul este neînmatriculat. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de Poliţia oraş Sângeorz-Băi, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat  și conducerea a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

            ****

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 poliției Rurală Bistrița l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr, de 24 de ani, din Dumitrița care conducea un moped, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că vehiculul este neînmatriculat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice