Buletin de presă IPJ

Reținut de polițiștii din Beclean pentru 24 de ore, bănuit de comiterea unui furt din locuință

La data de 23 octombrie a.c., în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către polițiștii Compartimentului de Investigaţii Criminale din Beclean, a fost identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 34 de ani, din Gherla, bănuit de comiterea unui furt din locuință.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din Beclean au stabilit faptul că, la data de 3 iunie 2019, acesta ar fi sustras din locuința unei femei din Beclean bijuterii și bunuri, în valoare de aproximativ 5000 de euro.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit, iar în cursul acestei zile va fi prezentat magistraților, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii din Șieu Măgheruș au identificat un tânăr din Coșbuc, bănuit că ar fi sustras doi cai. Prejudiciul a fost recuperat

La data de 23 octombrie 2019, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 63 de ani, din localitatea Podirei, despre faptul că în noaptea de 21/22 octombrie i-au fost sustrași doi cai, lăsați nesupravegheați, în extravilanul localității de domiciliu. Animalele aveau microcipuri, iar valoarea acestora este de aproximativ 7000 de lei.

Polițiștii Postului de Poliție Șieu-Măgheruș au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal, întocmit pentru infracțiunea de furt calificat, iar în cursul aceleiași zile, ca urmare a investigațiilor efectuate, au identificat un tânăr de 19 ani, din Coșbuc, bănuit de comiterea faptei. Cei doi cai au fost găsiți la domiciliul tânărului și au fost înapoiați păgubitului.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Doi bărbați, condamnați la închisoare, încarcerați de polițiști în Penitenciarul Bistrița.

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, ambele emise de către Judecătoria Năsăud.

Astfel, au fost încarcerați în Penitenciarul Bistrița un bărbat de 52 de ani, din Parva, condamnat la 3 ani, 4 luni și 10 zile de închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației, respectiv un tânăr de 25 de ani, din Tărpiu, condamnat la 180 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Acțiuni preventive, pe raza orașului Beclean și Secției 4

La data de 23 octombrie a.c., în cadrul unor acțiuni preventive desfășurate, polițiștii din Beclean și cei ai Secției 4 Poliție Rurală au constatat și sancționat mai multe nereguli. Astfel, au fost verificate în trafic 20 de persoane, iar 3 dintre acestea au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în toate cazurile.

Ca urmare a acțiunii, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 7.890lei, dintre care 18 ca urmare a nerespectării prevederilor O.U.G. 195/2002 și 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991.

Urmărit și blocat în trafic de polițiști, s-a ales cu dosar penal

La data de 23 octombrie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din Sângeorz-Băi au efectuat semnale de oprire în vederea controlului, unui autoturism condus de un bărbat, pe raza comunei Rodna. Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind urmărit și blocat în trafic de către echipajul de la rutieră, după aproximativ 2 km.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că șoferul, un bărbat de 48 de ani, din Rodna, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și au întocmit dosar penal.

Conducea o autoutilitară, deși are dreptul de a conduce suspendat

La data de 23 octombrie a.c., în cadrul unor acțiuni de monitorizare a traficului rutier,  polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 27 de ani, din  Prundu Bârgăului, în timp ce conducea un ansamblu format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, pe DN 17.

Polițiștii l-au depistat pe raza localității Ciceu Mihăiești, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat din luna ianuarie 2019. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis.

Doi minori dispăruți, depistați de polițiști pe raza municipiului Bistrița

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au desfășurat acțiuni pentru depistarea unor persoane dispărute.

Acțiunile au fost desfășurate pe raza municipiului, ocazie cu care au fost depistați doi minori, o fată și un băiat, ambii de 13 ani, plecați din centre de protecție a copilului din Beclean și Bistrița. Cei doi au fost încredințați îngrijitorilor, iar polițiștii au revocat măsura căutării lor.