IPJ: Buletin de presă

Acțiuni preventive, pe raza orașului Năsăud și Secției 6

La data de 30 octombrie a.c., între orele 06:00-09.30, polițiștii din cadrul Poliției  orașului Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune  pentru supravegherea traficului rutier și respectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, bănuit de comiterea acestora fiind un bărbat de 33 de ani, din Cepari, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul nu este înmatriculat, iar plăcuțele de înmatriculare sunt false, astfel că au întocmit dosar penal.

Tot în cadrul acțiunilor de ieri, au fost verificate în trafic mai multe autoturisme și conducătorii acestora, iar în urma neregulilor constatate, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Condamnat la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat de 40 de ani, din Șanț.

Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoarepentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și în prezent este încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Autoturism indisponibilizat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale

La data de 30 octombrie 2019, polițiștii au depistat un autoturism căutat în vederea confiscării, din septembrie 2019, de către autoritățile din Italia. La momentul depistării, autoturismul se afla în posesia unui bărbat de 50 de ani, din Bistrița, care l-ar fi cumpărat de la un bărbat de 32 de ani, din județul Mureș.

Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de tăinuire, urmând a fi clarificate împrejurările în care a ajuns pe teritoriul României.

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

La data de 31 octombrie a.c., pe drumul național 17C, pe raza localității Romuli,  polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe un tânăr de 25 de ani, din Romuli. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. efectuate verificări,

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările.