Buletin de presă IPJ

Urmărit de polițiștii Secției 7 și cei ai Secției 2, un tânăr din Ilva Mică a fost prins și s-a ales cu dosar penal

La data de 7 noiembrie 2019, în jurul orei 02.20, conducătorul unui autoturism, care circula pe raza localității Ilva Mică, nu a oprit la semnalul regulamentar al echipajului care desfășura activități de monitorizare a traficului rutier, pe raza de competență a Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, însă șoferul și-a continuat deplasarea pe drumul județean172C-Strâmba. Câteva minute mai târziu, autoturismul a fost interceptat și oprit  în trafic de un echipaj al Secției 2, pe raza localității Josenii Bârgăului. În încercarea de a scăpa, conducătorul auto a coborât și a alergat pe un câmp viran, unde a fost prins și imobilizat de polițiști.

A fost condus la sediul Poliției, unde a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 de ani, din Ilva Mică. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Continuă cercetările în acest caz polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi.

 ATENȚIE, PIETONI!

Pentru siguranța dumneavoastră, nu traversați prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie!

La data de 6 noiembrie a.c., în localitatea Șieu, o femeie de 78 de ani, din Monor a fost accidentată de o mașină. În urma primelor verificări, polițiștii au constatat faptul că o șoferiță de 27 ani, din Șieu, care conducea un autoturism pe drumul județean 154, pe raza localității Șieu, s-a angajat regulamentar în depășirea unui autobuz, oprit într-o stația fără alveolă, moment în care a surprins și accidentat-o pe femeia de 78 de ani, angajată neregulamentar în traversarea drumului, prin fața autobuzului.

Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultat fiind negativ.

Cercetările continuă de Serviciul Rutier,fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţia Română recomandă pietonilor:

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat

Doi tineri sunt cercetați de polițiști pentru faptul că au condus autoturisme, deși nu aveau acest drept

La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 18 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism, proprietatea unui bărbat de 46 de ani, din Bistrița. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule.

La aceeași dată, pe drumul național 17, în  localitatea Prundu Bârgăului, polițiștii l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendat dreptul ce a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere fără permis.

NU circulaţi cu bicicleta dacă vă aflați sub influenţa băuturilor alcoolice!

La data de 6 noiembrie 2019, un bărbat în vârstă de 39 ani, din Bistrița, care se deplasa cu bicicleta pe o stradă din municipiu, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

În urma accidentului, acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost  de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, deschis pentru vătămare corporală din culpă.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/bistritean-retinut-pentru-24-de-ore-pentru-influentarea-declaratiilor

În continuarea cercetărilor efectuate, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de bărbatul de 52 ani, din Bistrița, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influențarea declarațiilor.

Cercetările continuă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.