Buletin de presă IPJ

Un maramureșean a fost prins de polițiști și condus la audieri, la scurt timp după ce a agresat un tânăr de 18 ani, în localitatea Bichigiu

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că, în localitatea Bichigiu, a avut loc o agresiune în urma căreia, un tânăr de 18 ani a fost rănit și transportat la spital.

Polițiștii au stabilit faptul că cei doi bărbați ar fi consumat băuturi alcoolice împreună, după care, în urma unor neînțelegeri avute, unul dintre aceștia, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Budești, județul Maramureș, l-ar fi lovit cu un obiect ascuțit pe cel de 18 ani. După altercație, maramureșeanul a plecat de la fața locului, fiind depistat la scurt timp, de către polițiștii Secției 6 Politie Rurală Năsăud, la marginea unei păduri din localitate.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Trei minori, căutați la nivel național, au fost depistați de polițiști în urma căutărilor desfășurate

UPdate : https://bn.politiaromana.ro/ro/comunicate/ati-vazut-o1573546300-

Mai multe echipe de polițiști, jandarmi și voluntari au efectuat căutări, atât în cursul nopții, cât și în această dimineață, în vederea găsirii adolescentei dispărute. Astăzi, în jurul orei 11.30, aceasta a fost găsită pe raza localității Dorolea, de către un echipaj de la Acțiuni Speciale, iar în urma discuțiilor purtate cu ea, se pare că nu a fost victima vreunei infracțiuni.

De asemenea, la data de 11 noiembrie, în urma căutărilor,  polițiștii bistrițeni au depistat alți doi minori, plecați voluntar din Centrul de Protecție a Copilului Beclean, respectiv Casa de Tip Familial Teaca.

Este vorba despre o minoră în vârstă de 13 ani, dispărută din Beclean, care a fost depistată pe raza municipiului Bistrița și despre un adolescent în vârstă de 16 ani, dispărut din Teaca, care s-a prezentat la școala din Bistrița, unde învață. Cei doi au fost încredințați de polițiști îngrijitorilor, iar măsura căutării la nivel național, dispusă față de ei a fost revocată.

Condamnat la trei ani închisoare pentru tâlhărie calificată, încarcerat de polițiști în penitenciar

La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bistriţa. Conform acestuia, un tânăr de 19 ani,din Bistriţa, a fost condamnat la trei ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Tânărul se află în prezent în penitenciarul Bistriţa, unde a fost încarcerat.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/retinut-pentru-24-de-ore-cercetat-pentru-ca-si-a-agresat-fiul

Față de bărbatul de 47 ani, din Budacu de Jos, cercetat pentru violență în familie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 11 noiembrie.

Bărbatul este în continuare cercetat de către polițiștii Secției 1 Poliție Bistrița.

Beat și fără permis…inevitabil a ajuns într-un șanț

La data de 12 noiembrie, în jurul orei 00.30, pe drumul comunal Valea Tureacului,  un tânăr de 19 ani, din Tureac, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.