Buletin de presă IPJ

Starea tehnică a vehiculelor, verificată de polițiștii din Bistrița-Năsăud. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au desfășurat, în perioada 13-14 noiembrie a.c., o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defecțiunile tehnice ale autovehiculelor.

În cadrul acțiunii, polițiștii împreună cu specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român Bistrița-Năsăud au controlat 39 de autovehicule, iar la 7 dintre acestea au fost constatate defecțiuni tehnice, fiind retrase certificatele de înmatriculare. Totodată, unul dintre autoturismele oprite pentru control nu avea inspecția tehnică periodică, fiind dispusă imobilizarea acestuia.

De asemenea, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea OUG 195/2002, dintre care 10 pentru deficienţe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și defecțiuni tehnice descoperite în urma verificărilor.

Localuri publice de pe valea Bârgăului, controlate de polițiști     

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității economice au desfășurat activități specifice pentru protejarea populației împotriva unor activități de comerț sau prestări de servicii ilicite, pe valea Bârgăului.

Astfel, au fost efectuate verificări de specializate în 4 localuri publice, baruri și magazine, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.535 lei. Din totalul acestora, o sancțiune a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, 4 sancţiuni la Legea 12/1990 și 2 sancţiuni au fost pentru abateri la regimul rutier.