Buletin de presă IPJ

Sistemele de securitate la control! În această perioadă, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate intensifică acțiunile și efectuează controale specifice acestui domeniu

În această perioadă, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate intensifică acțiunile și efectuează controale în domeniul verificării sistemelor de securitate. Activitățile vizează obiective care operează cu valori, respectiv societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unități poștale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

Astfel, la data de 9 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai Poliției Orașului Sângeorz-Băi și Secției 7 au efectuat verificări și  controale de specialitate la societăți comerciale de pe raza de competență. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale conform HG 301/2012HHGHG, în valoare de 13300 lei.

De asemenea, în urma acțiunilor, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 39 de ani, angajatul unei societăți comerciale controlate, ar fi instalat sistemul de alarmă împotriva efracției și sistemul de supraveghere video fără a deține licență de funcționare în acest domeniu. De asemenea, pentru serviciul prestat, bărbatul ar fi încasat o sumă de bani, reprezentând contravaloarea echipamentului și a manoperei, fără să înregistreze în evidențele contabile venitul obținut.  

Cercetările continuă de Serviciul Ordine Publică, s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală și desfășurarea în scop comercial de activități instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore un ialomițean prins în flagrant, în timp ce încerca să înșele la amanet și caută pe un altul, bănuit de înșelăciune

La data de 9 aprilie a.c., un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, județul Ialomița s-a prezentat la o casă de amanet din Bistrița, unde a oferit spre amanetare o cruciuliță ca fiind din aur și a primit de la angajată, la schimb, suma de 1400 de lei. Ulterior încheierii contractului, aceasta și-a dat seama că a fost indusă în eroare, respectiv obiectul fiind doar suflat cu un strat subţire din aur și a alertat Poliția.

La scurt timp, un alt bărbat, de 48 de ani, din localitatea Jilavele, județul Ialomița, a fost prins în flagrant, de polițiștii Biroului de Ordine Publică, cu sprijinul angajaților societății de pază, în timp ce încerca să înșele la o altă casă de amanet din Bistrița, prin aceeași metodă.Acesta s-a prezentat la casa de amanet și a încercat să amaneteze o cruciuliţă ca fiind din aur, însă administratorul societăţii şi-a dat seama că obiectul este doar placat cu aur și a acționat butonul de panică.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune. De asemenea, polițiștii îl caută pe bărbatul de 59 de ani, care este cercetat pentru înșelăciune.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici, etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice