Buletin de presă IPJ

Dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier, victime colaterale și material confiscat de către polițiștii Secției 3

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, împreună cu polițiștii Biroului Delicte Silvice au organizat și efectuat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor, sustragerii și transportului ilicit de material lemnos. Acțiunile s-au desfășurat pe raza comunelor Sânmihaiu de Câmpie și Lechința.

Cu această ocazie, pe DJ 151, în localitatea Sângeorzu Nou, a fost depistat un bărbat din Lechința, care conducea un tractor cu remorcă cu care transporta material lemnos fără aviz de însoțire sau alte documente de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos transportat, 5,4mc, a fost confiscat.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar utilajul și remorca nu sunt înregistrate sau înmatriculate. Totodată, polițiștii au constatat faptul că utilajul nu-i aparține, fiindu-i încredințat de proprietar, care știa că nu deține permis de conducere.

Pentru infracțiunile constatate în flagrant, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui auto neînmatriculat și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere, polițiștii Secției 3 au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Condamnat la 3 ani închisoare pentru trafic de droguri de risc

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii de la Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Tribunalul Constanța, împotriva unui bărbat de 37 de ani, din Bistrița.

Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, fapt pentru care a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistrița.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 23 noiembrie a.c., pe bulevardul Independenței din Bistrița, a fost depistat de polițiști un bărbat de 38 de ani, din Livezile, în timp ce conducea un autoturism, deși are dreptul de a conduce suspendat până în februarie 2020. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În acest caz, cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmit dosar pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

***

La data de 22 noiembrie 2019, în jurul orei 18.00, pe raza municipiului Bistrița a avut loc un accident rutier, soldat cu avarii. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre șoferi, un bărbat de 67 de ani, din Bistrița.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

***

La data de 22 noiembrie a.c., pe drumul comunal 31C, între Blăjenii de Jos și Tărpiu, în jurul orei 17.15, a fost depistat de polițiști un bărbat de 45 de ani, din Blăjenii de Jos, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Poliția orașului Beclean, fiind întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

****

La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 18.25, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 52 de ani, din Năsăud, care conducea un autovehicul pe drumul comunal 42, din Bichigiu, deși se afla sub influența alcoolului.

A fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de aproape 0,60mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice. Cercetările continuă de Poliția Rutieră Năsăud.