Buletin de presă IPJ

Reținuți pentru 24 de ore, cercetați pentru mărturie mincinoasă

La data de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi tineri de 17, respectiv 26 de ani, ambii din Budacu de Sus, cercetați pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În cadrul cercetărilor efectuale, s-a stabilit faptul că, cei doi fiind audiaţi în calitate de martori într-un dosar penal de conducere fără permis, aflat pe rolul Judecătoriei Bistriţa ar fi făcut afirmaţii mincinoase, cu privire la împrejurările despre care au fost audiaţi.

Tinerii vor fi prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Bistrița cu propunerea de arestare preventivă.

Permisul de conducere eliberat de Statele Unite ale Americii nu dau dreptul posesorului de a conduce autoturisme pe teritoriul României

La data 17 decembrie a.c., pe DN 17, în localitatea Reteag, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 57 ani, din Bistrița care conducea un autoturism. Acesta a prezentat polițiștilor un permis eliberat de Statele Unite ale Americii, neavând dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

Comportament agresiv sancționat cu dosar penal

La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 18.14,  un bărbat de 51 de ani, a sesizat faptul că în timp ce se afla la locuința sa din localitatea Reteag, fiul său în vârstă de 34 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice a spart cu toporul ușa de la intrarea în locuință și geamurile imobilului.

Valoarea bunurilor distruse se ridică la suma de 9.000 lei. Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii emis ordin de protecție provizoriu împotriva tânărului și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Căutări efectuate de polițiști pentru găsirea unui tânăr de 17 ani

La data de 16 dembrie a.c., un bărbat de 33 de ani, din Maieru a sesizat polițiștii Secției 7 cu privire la faptul că la data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 09.00, un tânăr de 17 ani, din Curtești-județul Botoșani a plecat de la stâna sa și nu mai poate lua legătura cu acesta.

În urma căutărilor efectuate de către polițiștii din Sângeorz-Băi, cei ai Secției 7 și de la Compartimentul Urmăriri, tânărul a fost găsit pe raza comunei Maieru, la o casă din câmp care aparține bărbatului de 33 de ani. Acesta le-a declarat polițiștilor faptul că a dormit peste noapte în casa respectivă și nu a fost victima vreunei infracțiuni.