Buletin de presă IPJ

Identificat, depistat și reținut pentru 24 de ore

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 26 de ani, din Bistriţa, cercetat pentru tâlhărie calificată. Ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

În fapt, la data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 19.45, un tânăr de 20 de ani, din Teaca, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe raza municipiului Bistrița, a fost abordat de către un bărbat necunoscut, care l-ar fi agresat fizic, după care, sub amenințare, i-a sustras suma de 100 de lei.

În urma cercetărilor, a fost identificat cu operativitate și reținut tânărul de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei. Cercetările continuă de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a sus-numitului.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La dat de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 01.15, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a unui bărbat de 28 ani, din Ruscova, județul Maramureş care este cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul, care conducea un autoturism înmatriculat în județul Sălaj, pe drumul comunal 7C, prin Orheiu Bistriței, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu poarta de acces a unui imobil.

A fost testat cu aparatul etilotest la fața locului, iar rezultatul a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

La data de 18 ianuarie a.c., a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, iar față acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Copii dispăruți, găsiți de polițiști

În urma căutărilor desfășurate, polițiștii Compartimentului Urmăriri i-au depistat, pe raza municipiului Bistriţa, pe doi minori de 11, respectiv 13 ani, ambii din Gherla, și pe un altul de 15 ani, din Beclean, dispăruţi din Centrul pentru Protecţia Copilului Beclean. Cei trei au plecat voluntar, la data de 14.01.2020.

Minorii au fost încredințați reprezentanților Centrului pentru Protecția Copilului Beclean, iar măsura căutării lor la nivel național a fost revocată.

***

La data de 17 ianuarie a.c., o femeie din Năsăud a sesizat faptul că fiica sa în vârstă de  16 ani a plecat voluntar de acasă, din data de 12 ianuarie și nu s-a mai întors.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit-o pe tânără, care a declarat faptul că nu mai dorește să locuiască la mama ei. Aceasta se afla la prietenul ei, în orașul Năsăud.

A fost stabilită de comun acord o modalitate de comunicare între mamă și fiică, iar situația lor familială a fost clarificată.

Acțiuni pe linie rutieră

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraș Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat acțiuni pe linie de circulație rutier, pe raza de competență.

Cu această  ocazie  au fost constatate și aplicate 46 sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, în valoare totală de 10.730 lei, dintre care 15 au fost aplicate bicicliștilor și căruțașilor care au încălcat legislația în vigoare. Totodată, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare, 5 permise de conducere. Au fost controlate peste 100 de persoane.

Băut la volan

La data de 17 ianuarie a.c., în Sângeorz-Băi, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii din Sângeorz-Băi l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 69 de ani, din oraș, care conducea un autoturism pe strada Someșului.

Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe.

****

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 26 de ani, din Tiha Bârgăului.

Aceasta conducea un autoturism pe drumul județean172/D, pe raza localității Poiana Ilvei, deși nu deținea permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.