Buletin de presă IPJ

Cinci minori, căutați la nivel național, au fost găsiți de polițiști și încredințați reprezentanților legali

La data de 23 ianuarie a.c., în urma căutărilor desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au depistat, pe raza municipiului Bistrița, pe doi minori de 12 , respectiv 13 ani, ambii din județul Cluj și pe un altul, în vârstă de 15 ani, din Beclean, căutați la nivel național.

Cei trei erau căutați din data de 21 ianuarie, când au plecat voluntar din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean. Polițiștii i-au încredințat reprezentanților centrului şi au revocat măsurile de căutare.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, polițiștii au revocat măsura căutării la nivel național a două tinere. Una dintre acestea, de 14 ani, din Năsăud, plecată voluntar de acasă din data de 22 ianuarie, iar cealaltă, în vârstă de 17 ani, care a plecat voluntar din Casa de tip familial Teaca, din data de 21 ianuarie.

Peste 28 de m.c. de material lemnos, confiscați de la un ocol silvic din județ

În perioada de 21-23 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au efectuat controale la depozitul de material lemnos al unui ocol silvic din județ.

Controalele au urmărit respectarea prevederilor legale în legătură cu modul de depozitare, comercializare și documentele legale de proveniență deținute. Astfel, în urma comparării stocului faptic cu cel scriptic, polițiștii au constatat faptul că în depozitul respectiv este deținută cantitatea de 28,3 m.c., pentru care nu există documente legale de proveniență. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform Legii 171/2010 și au dispus confiscarea cantității de lemn, în valoare de  3.105,92 lei.

28 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și inspectori din cadrul Primăriei Bistrița au verificat ieri, 23 ianuarie a.c., persoanele depistate în zona blocurilor sociale din Bistrița, cartierul Subcetate

Acțiunile au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și respectarea normelor în vigoare privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale persoanelor care locuiesc în zona respectivă. Cu această ocazie, inspectorii din cadrul Direcției Fond Locativ Bistrița, împreună cu polițiștii Biroului de Ordine Publică au verificat 64 de locuințe.

Astfel, 90 de persoane care locuiesc în blocurile sociale din Subcetate au fost legitimate și verificate. Polițiștii de la investigații criminale au verificat, de asemenea, 3 persoane față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări pentru depistarea unor persoane dispărute.

Dosar penal pentru lipsire de libertate, copil de 1 an căutat de polițiști

În seara de 23 ianuarie a.c., polițiștii au fost alertați de către un bărbat din Florești, cu privire la faptul că mama și fratele i-au luat copilul în vârstă de un an, care se afla acasă, împreună cu mama, fără acordul acesteia.

Cu ocazia verificărilor și căutărilor efectuate, la scurt timp, polițiștii au găsit copilul la locuința celor doi, în localitatea Livada, județul Cluj. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Un bărbat de 52 de ani, din Poienile Zagrei este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori

La data de 23 ianuarie a.c., un pădurar a sesizat polițiștii cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat și sustras ilegal 2 arbori, dintr-o pădure situată pe raza localității Poienile Zagrei, proprietatea unui bărbat din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la începutul lunii ianuarie 2020, un bărbat de 52 de ani, din Poienile Zagrei, ar fi tăiat fără drept și sustras, din dintr-o pădure situată în locul numit ”Dosul Nevezilor” -Poienile Zagrei, 2 arbori cu un volum total de 5,221 mc și o valoare de 1.842,38 lei.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 52 de ani ar fi vândut o parte din materialul lemnos unui consătean, de la care a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea  de 2,5 m.c.  Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori și continuă cercetările.

Dosar penal pentru distrugere; persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată de polițiștii din Josenii Bârgăului

La data de 23.01.2020, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de distrugere, polițiștii din Josenii Bârgăului au identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Josenii Bârgăului, bănuit de comiterea faptei.

Cu ocazia investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul în noaptea de 24/25.11.2019, bărbatul ar fi spart parbrizul unei mașini parcate și i-ar fi tăiat cauciucurile, păgubită fiind o femeie din aceeași localitate.

Cercetările sunt continuate de către Postul de Poliție Josenii Bârgăului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta și recuperării prejudiciului.