Buletin de presă IPJ

Polițiștii au propus măsura arestului preventiv pentru un tânăr care a încălcat obligațiile impuse prin măsura arestului la domiciliu

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat pe raza municipiului Bistrița, pe un tânăr de 26 de ani, din Vermeș, față de care a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Având în vedere faptul că acesta a încălcat, cu rea-credință, obligațiile impuse, polițiștii au formulat propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, pe care au înaintat-o Judecătoriei Bistrița.

Condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat de 55 de ani, din Ilva Mică.

Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis de conducere. A fost încarcerat de polițiști în Penitenciarul Bistrița.

Autoturism căutat de autoritățile din Germania, depistat și confiscat de polițiști

La data de 31 ianuarie a.c., în urma unei informări a R.A.R. Bistrița-Năsăud, polițiștii au depistat și indisponibilizat un autoturism de teren, înmatriculat în Germania, căutat în vederea confiscării din anul 2017, întrucât provine din săvârșirea unei infracțiuni. Acesta  se afla în posesia unui bărbat de 44 de ani, din Bistrița.

Autoturismul în cauză avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare care aparțin altui autoturism, iar documentele prezentate polițiștilor erau false.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale șităinuire, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului

La data de 1 februarie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, pe drumul național 16, pe raza localității Silivașu de Câmpie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au oprit pentru control pe un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Târgu -Mureș, care conducea un autoturism.

Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,57 mg/l alcool în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Protejarea victimelor-preocupare a polițiștilor care intervin la cazurile de violență în familie

La data de 1 februarie, o femeie de 30 de ani a sesizat faptul că, în timp ce se afla în locuința ei din localitatea Rodna, a fost agresată de către soț.

La fața locului, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au identificat pe agresor, un bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate. Ca urmare a celor constatate, au emis împotriva acestuia un ordin de protecție și au întocmit dosar penal pentru violență în familie.

Având în vedere dosar penal întocmit, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat arma și muniția aferentă, deținute legal de către bărbatul de 36 de ani.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi.

Sancționat contravențional, conform OUG 34/2008, pentru alertare falsă

La data de 02.02.2020, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că, în timp ce se afla în incinta unui bar din Bistrița, a fost agresat de un bărbat care i-a sustras suma de 200 de euro.

La fața locului au ajuns de urgență polițiștii Biroului de Ordine Publică și de la Investigații Criminale care au efectuat verificări, au audiat mai multe persoane și au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere montate în zonă, concluzionând faptul că cele sesizate nu se confirmă.

A fost identificat apelantul în persoana unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Budacu de Jos. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1500 de lei, conform OUG 34/2008, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că față de bărbatul de 40 de ani a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, cazul fiind preluat de către polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare în vederea luării măsurilor ce se impun.