Buletin de presă IPJ

Năsăud: 125 de autovehicule controlate în cadrul unei razii, desfășurate pe raza orașului

La data de 6 februarie a.c., în intervalul orar 18.00 – 21.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud, împreună cu cei ai Secției 6 au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea, s-a acționat și pentru respectarea normelor rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

În acest sens, în orașul Năsăud, 7 echipaje de la ordine publică și rutieră au oprit și controlat în trafic 125 de autovehicule și au testat cu aparatul etilotest 25 de conducători auto.

Ca urmare a neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.575 lei, au reținut 2 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

*** foto nr. 1 și 2 atașate

Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 6 februarie a.c., în cadrul acțiunilor preventive, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr de 20 ani, din Maieru, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din data de 01.12.2019. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis.

Agresor reținut pentru 24 de ore, de către polițiștii Secției 1

La data de 6 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 32 de ani, din Teaca, pe care îl cercetează pentru vătămare corporală.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în data de 24 iulie 2019, în timp ce se afla pe o pășune situată în comuna Teaca, bărbatul de 32 de ani l-ar fi lovit cu o bâtă pe un altul, în vârstă de 40 de ani, din Pinticu, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 64-65 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie a viaţa.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul din Teaca va fi prezentat Judecătoriei Bistrița, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă de către polițiștii Secției 1.

Ordin de protecție emis de polițiști împotriva unui tată

La data de 6 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că, un bărbat de 63 de ani care se afla la domiciliul său, din orașul Năsăud, și-ar fi amenințat cu moartea fiul în vârstă de 18 ani și l-ar fi alungat din locuință. Faptele s-ar fi petrecut din cauza consumului de alcool al tatălui.

Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii din Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.