Buletin de presă IPJ

Hoții profită de neglijență!

Pentru a preîntâmpina comiterea furturilor de și din auto, polițiștii vă recomandă să țineți cont de câteva recomandări:

  • Chiar dacă ieșiți din autoturism pentru puțin timp, NU lăsați autoturismul deschis și neasigurat!
  • Parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri în care pot fi observate în permanenţă;
  • Nu lăsaţi actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece in acest fel ușurați munca hoților în valorificarea ei.
  • Dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp, nu lăsați cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului;
  • Nu lăsaţi la vedere în autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.
  • Montați pe maşina dumneavoastră  sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.

A sustras un autoturism, dar a fost identificat de polițiști

La data de 18 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Bistrița, a sesizat prin 112 faptul că, în noaptea de 17/18 februarie, i s-a sustras autoturismul pe care l-a lăsat parcat în apropierea locuinței. Valoarea autoturismului este de aproximativ 13.000 euro.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au demarat de îndată verificările, iar ca urmare a investigațiilor efectuate, au identificat un tânăr de 15 ani, din Fălticeni, județul Suceava, bănuit de comiterea faptei. Totodată, au stabilit faptul că tânărul ar fi sustras autoturismul din parcarea unui bloc, unde se afla parcat, neasigurat, cu cheia în contact și a plecat cu acesta înspre Suceava. Pe raza orașului Gura Humorului, a fost implicat într-un eveniment rutier, fiind identificat la volanul autoturismului sustras de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului.

Autoturismul a fost recuperat și restituit păgubitului, iar cercetările continuă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cadrul unui dosar penal de furt calificat.

Ordin de protecție emis de polițiști împotriva unui fiu care și-ar fi agresat mama

La data de 18 februarie a.c., o femeie în vârstă de 68 de ani, din localitatea Fântânele, a sesizat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu fiul ei în vârstă de 33 ani, pe fondul unor neînțelegeri, a fost agresată fizic de către acesta.

Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție împotriva bărbatului și au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.

Cercetat pentru infracțiunea de nerespectare a hotărârii judecătorești prin încălcarea ordinului de protecție

La data de 18 februarie a.c., polițiștii din Năsăud au fost sesizați despre faptul că, în jurul orei 19.20, un bărbat de 63 de ani, din oraș, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție, emis de către Judecătoria Năsăud.

Bărbatul a fost găsit de polițiști în incinta locuinței, deși avea interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de locuință și de fiul lui.

Împotriva bărbatului de 63 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu la data de 6 februarie 2020, pentru faptul că și-ar fi amenințat cu moartea fiul în vârstă de 18 ani și l-ar fi alungat din locuință.

Ca urmare a celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea hotărârii judecătorești prin încălcarea ordinului de protecție.