Buletin de presă IPJ

Sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 de lei și peste 60 mc de material lemnos confiscați în urma unor controale desfășurate de polițiști, împreună cu specialiști silvici.

Înperioada 24-25 februarie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au acționat în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate controale pe valea Bârgăului și valea Sălăuței, ocazie cu care au fost constatate două infracțiuni prevăzute de Legea 46/2008, respectiv tăiere și furt de arbori.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la două depozite de material lemnos, polițiștii au constatat nereguli pentru care au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare de 16.000 lei. Ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea cantității de 60,5 mc material lemnos, în valoare totală de 10.224 lei.

Siguranța traficului rutier, prioritate a polițiștilor bistrițeni.

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au continuat acțiunile de monitorizare a circulației, în tot județul, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În acest sens, au fost efectuate controale în trafic, iar cu ocazia neregulilor constatate, au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 43.570 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, polițiștii de la Rutieră reamintesc faptul că: ploaia, poleiul, sunt cauze care favorizează producerea accidentelor rutiere, de aceea, pentru a evita implicarea dumneavoastră în evenimente neplăcute, vă recomandă:

  • Adaptați permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo și de drum şi controlaţi starea de funcţionare a lămpilor de poziţie, de frână şi a semnalizatoarelor;
  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra condiţiilor meteo-rutiere şi a stării carosabilului, alegându-vă rutele de deplasare cele mai indicate;
  • Starea tehnică a autovehiculului este în relaţie directă cu deţinerea controlului asupra acestuia;
  • Frânele ineficiente sau prost reglate creează probleme atunci când conducătorul auto este pus în situaţia de a opri brusc;
  • Defecţiunile survenite la luminile de poziţie sau de frânare îi pot deruta pe ceilalţi şoferi în privinţa intenţiilor dumneavoastră putând determina producerea unor accidente;
  • Pneurile neuzate reprezintă un element esenţial al siguranţei circulaţiei;
  • Ştergătoarele de parbriz rupte sau cu lamele deteriorate, constituie un real pericol in timpul deplasărilor pe drumurile publice, mai ales pe timp de ploaie;
  • Pe timpul deplasării, adoptaţi o conduită preventivă – depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii, pentru a vă proteja de implicarea în accidente;

Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis.

În data de 25 februarie 2020, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pe un bărbat în vârstă de 35 de ani, din  Sigmir, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările în cadrul unui  dosar penal întocmit pentru conducerea  unui vehicul fără permis de conducere.