Buletin de presă IPJ

Persoane dispărute, găsite de polițiștii de la Investigații Criminale

La data de 27 februarie a.c., ora 15.30, reprezentanții unui centru școlar pentru educație incluzivă, au sesizat dispariție unui tânăr de 19 ani, din Blăjenii de Sus.

Polițiștii de la Compartimentul Urmăriri au declanșat de îndată căutările, iar în urma activităților desfășurate, tânărul a fost găsit pe o stradă din municipiul Bistrița. A fost încredințat reprezentanților centrului, iar măsura căutării, dispusă la nivel național, a fost revocată de polițiști.

La aceeași dată, polițiștii au fost anunțați despre faptul că, tânăra de 17 ani, plecată din casa de tip familial Teaca, din data de 25 februarie, s-a întors. Polițiștii au revocat măsura căutării, dispusă față de aceasta.

Rezultatul alcoolemiei l-a trimis în arest pentru 24 de ore

La data de 27 februarie 2020, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de conducere cu alcoolemie, polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat din Rebrișoara.

Bărbatul din Rebrișoara, în vârstă de 50 de ani, a fost implicat într-un accident soldat doar cu avarii, produs la data de 8 februarie, iar la fața locului, polițiștii au constata faptul că se află sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,77mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind de 2,43 g0/00  alcool pur în sânge, respectiv 2,24 g0/00 alcool pur în sânge.

Continuă cercetările în acest caz polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Femeie agresată de soț, în localitatea Nimigea de Jos. Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de violență în familie

La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 21.51, polițiștii au intervenit ca urmare a unui apel 112, privind violență în familie, sesizată în localitatea Nimigea de Jos.

La fața locului, au constatat faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu și pe fondul consumului de alcool, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Nimigea de Jos ar fi lovit-o pe soția sa, în vârstă de 43 de ani. Aceasta a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Conform formularului de evaluare a riscului, a rezultat faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție, însă femeia a refuzat. Totodată, polițiștii s-au sesizat din oficiu și continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/comunicate/autori-identificati-prejudicii-recuperate

Cei trei tineri, bănuiți de comiterea unui furt calificat și reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii din Năsăud, au fost prezentați Judecătoriei Năsăud. Instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, față de tânărul de 19 ani și control judiciar, pentru 60 de zile, față de ceilalți doi tineri, ambii de 17 ani.