Buletin de presă IPJ

Reținut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale pentru 24 de ore, cercetat pentru violență în familie și proxenetism

La data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr în vârstă de 26 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie și proxenetism.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada august 2019- 27 februarie 2020, acesta ar fi determinat-o și constrâns-o să practice prostituția pe concubina sa, o tânără în vârstă de 19 ani, din Viișoara, obținând astfel diverse sume de bani. Totodată, la data de 27 februarie a.c.,  bărbatul ar fi agresat-o pe tânăra de 19 ani, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și violență în familie. În prezent, acesta se află în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi, va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Beat și fără permis a produs un accident rutier

La data de 2 martie a.c., pe drumul național 17, în localitatea Prundu Bârgăului, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Bistrița Bârgăului, în timp ce conducea un moped, nu a păstrat o distanță de siguranță și a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 58 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

A încălcat obligațiile impuse prin măsura arestului la domiciliu și riscă arestarea preventivă

La data de 2 martie a.c., polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare au organizat și desfășurat o acțiune, în scopul verificării respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea.

Astfel, au constatat faptul că un tânăr de 17 ani, din Bistrița a încălcat măsura arestului la domiciliu, în sensul că nu a fost găsit în imobilul stabilit pentru executarea măsurii.

Polițiștii au sesizat instanța, în vederea înlocuirii măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă.